Private equity 2023

For tredje året på rad publiserer vi vår mest leste rapport om våre investeringer innen private equity (PE). Hvorfor har interessen rundt PE økt de siste årene og hva er årsaken til at investorer ønsker å investere i privateide selskaper?

I årets rapport ser vi nærmere på life science og forklarer hvorfor vi har stor tro på denne sektoren fremover. Life science-fond er PE-fond som finansierer utviklingen av nye legemidler samt behandlings- og diagnostikkmetoder. Investeringer i disse fondene gir våre kunder muligheten til å bidra til å forbedre, og ikke minst, redde liv. Videre gir vi innsikt i vår investeringsprosess, resultatene for 2022, samt utsiktene fremover.

Les rapporten

icon

Hva er private equity?

Private equity (PE) er et samlebegrep på fond som investerer i selskaper som ikke er børsnotert. PE-selskaper setter opp fond og henter inn investorer. PE-selskapene er aktive eiere som bruker kapital, kunnskap og kompetanse for å øke verdien av selskapet i løpet av eierperioden slik at de kan selge eller børsnotere selskapet til en høyere pris enn de kjøpte det for. På den måten tjener investorene i fondene penger.

Tre korte om private equity

Hvordan investere i private equity?
Hvordan fungerer private equity?
Ulike typer private equity-fond
formue

PE er lite tilgjengelig for enkeltpersoner, ettersom det er strenge krav som må oppfylles for å kunne bli definert som en profesjonell investor og mange fond har minstetegninger på 100 millioner kroner eller mer. I Formue tilbyr vi private equity til våre kunder som en del av en helhetlig portefølje. Formue har investert i aktivaklassen i over 20 år og har et godt nettverk av dyktige PE-forvalterne med god avkastningshistorikk.

Les hele rapporten her
formue

PE er et samlebegrep for en type fond som investerer i private selskap. Forvaltere av PE-fond besitter mye kunnskap, kapital og ressurser som de bruker for å øke verdiene av de private selskapene de investerer i. Styrene i PE-eide selskaper vil ofte ha et stort søkelys på vekst, noe som vil gagne selskapene og investorene.

Les hele rapporten her
formue

Buyout

Kontrollerende oppkjøp av etablerte selskaper. Som kontrollerende aksjonær kan en buyout-forvalter påvirke og gjennomføre store endringer i selskapet.

Growth

Minoritetsinvesteringer for å finansiere vekstbedrifter som ønsker å endre strategisk retning, tilby nye produkter og/eller etablere seg i nye markeder.

Venture Capital

Minoritetsinvesteringer for å finansiere oppstartsbedrifter som har et stort verdiøkningspotensial.

Les hele rapporten her

Fire korte om private equity

Hva er egentlig private equity og hvilke selskaper investerer pe-selskaper i? Mathilde Ragnhildstveit, Senior Investeringsanalytiker i Formue, gir deg svaret på fire korte spørsmål om private equity.

Se video

image

Last ned rapporten her!


Input the campaign name that submitters should be added to.

Used by marketing cloud and FormAssembly to map user details
Kontakt oss