Innsikt

Innsikt er bloggen vår. Her kan du gjøre et dypdykk i bransjekunnskap. Vi deler våre tanker og tips med deg. Gjennom bloggen kan du lære mer om alt som rører seg bak helhetlig formuesforvaltning.​

Bevare & Utvikle
2021-03-05

Scan Her Wealth – en kartlegging av formuende skandinaviske kvinner

En tredjedel av verdens formuer kontrolleres i dag av kvinner. Andelen forventes å øke betydelig de kommende årene.  Vi har spurt 400 formuende skandinaviske kvinner hva de ønsker å oppnå med sin kapital, hva som er viktig når de investerer, og hva formuene betyr for dem. 

Les mer
Bevare & Utvikle / Marked
2021-03-03

Kraftig vekst i antall SPACs: Hvordan påvirkes pe-bransjen?

Oppblomstringen av børsskall, såkalte SPACs, har både positive og negative konsekvenser for private equity-bransjen.

Les mer
Entreprenørskap / Skape
2021-03-01

Bedriften vår er solgt – hva nå?

Salget av bedriften ville gi Petter og familien økonomisk trygghet og muligheter til å realisere ting de til nå bare hadde drømt om.

Les mer
Bevare & Utvikle / Marked
2021-02-23

Kina i førersetet

Kina har ledet an i den globale økonomiske gjeninnhentingen etter resesjonen i 2020. Med effektive og strenge tiltak kunne Kina raskt gjenåpne industriell aktivitet, mens store deler av verden var stengt ned. Det har bidratt til at Kina har kommet ut av koronakrisen i en relativt sterkere posisjon.

Les mer
Nyheter
2021-02-22

IK Investment Partner (IK) and Intermediate Capital Group (ICG) to partner with Formuesforvaltning

IK Investment Partners (“IK”) and Intermediate Capital Group (“ICG”) are pleased to announce that they have reached an agreement for the IK Partnership Fund and funds managed by ICG to partner with Formuesforvaltning (“Formue” or “the Company”).

Les mer
Bevare & Utvikle / Marked
2021-02-21

Gjestekommentar fra hedgefond-forvalter: Tror ikke på markedskollaps

Mens aksjer nå generelt er dyrere enn før koronakrisen, er vi uenige med dem som advarer om en markedskollaps for aksjer. På «bottom up»-basis ser mange aksjer og sektorer fortsatt billig ut, både absolutt og relativt til andre aktivaklasser. Vårt syn er at den generelle selskapsinntjeningen nå går inn i en flerårig oppgangsfase, skriver to forvaltere i Lansdowne Energy Dynamics (LED).

Les mer
Henrik ibsens gate Formuesforvaltning
Nyheter
2021-02-20

Formuesforvaltning styrker eierstrukturen

Formuesforvaltning ønsker Industrikapital Investment Partner (IK) og ICG velkommen som nye minoritetsaksjonærer i selskapet.

Les mer
Bevare & Utvikle / Marked
2021-02-10

Økt risiko i rentemarkedet

Investorer som passivt investerer i rentemarkedet, for eksempel gjennom indeksfond, utsetter seg i mange tilfeller for stadig større risiko. Dette skyldes at markedet er overøst med obligasjoner med høy følsomhet for renteøkning, eller såkalt høy durasjon.

Les mer
Pliktdelsarven økes Formuesforvaltning
Skatt / Trygghet
2021-02-10

Kommer arveavgiften tilbake?

Blir det regjeringsskifte til høsten kan arveavgiften komme tilbake. Dette tilsier at man bør vurdere om verdier som aksjer og eiendom skal overføres til barna allerede nå.

Les mer
Bevare & Utvikle / Marked
2021-02-08

Usikkerhet i markedet

I januar ble avkastningen fra risikofylte investeringer rundt null, både globalt og i Norge. Rapporteringssesongen starter nå for fullt, og selskapsresultatene blir sammen med utviklingen rundt Covid-19 avgjørende for utviklingen videre.

Les mer
Bevare & Utvikle / Marked
2021-02-02

The Trend is Your Friend

I løpet av de seneste årene har vi vært vitne til et par trender som har rystet eiendomsmarkedet inn i sine grunnvoller.

Les mer

Klar til å komme i gang?

Fyll ut skjemaet, så tar vi kontakt med deg raskt.

Kontakt oss

Få innsikten rett i innboksen.

Vi sender deg bare informasjon når vi har noe vi tror er nyttig for deg.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Få innsikten rett i innboksen.

Vi sender deg bare informasjon når vi har noe vi tror er nyttig for deg.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.