Konsesjon og selskapsstruktur

På denne siden finner du informasjon om våre konsesjoner, styret og strukturen i konsernet Formue. Ta gjerne kontakt med oss hvis du lurer på noe ut over dette.

Konsesjon

Formue Norge AS er et verdipapirforetak med konsesjon fra Finanstilsynet til å yte investeringstjenester:

  • Mottak og formidling av ordre
  • Utførelse av ordre
  • Aktiv forvaltning
  • Investeringsrådgivning
  • Fulltegningsgaranti for finansielle instrumenter eller plassering av finansielle instrumenter med fulltegningsgaranti

Formue Norge AS har tillatelse som forvalter (nominee) i norske eierregistre.

Selskapsstruktur

Formue AS – 100 %
Formue Norge AS – 100 %
Formue Sverige AB – 100 %
Formue Accounting AS – 100 %
Formue Pensjonsrådgivning – 100 %
Formue Private Equity AS – 100 %
Formue Advokater AS – eiet av advokater
Formue UK – Branch of Formue Norge AS

Styret i Formue AS

Harald Mowinckel TroyeStyreleder

MBA fra University of Southern California. Styremedlem i Formue AS siden 2006 og styreleder siden 2020. Han er i dag privat investor og tilknyttet investormiljøet Tripod Capital Collective AS, som investerer i vekst- og oppstartsselskap. Troye har lang erfaring fra internasjonal og norsk økonomi og kapitalforvaltning. Managing Partner i Private Equity selskapet Borea, finansdirektør i Vesta og ledende stillinger i kapitalforvaltningsorganisasjoner som DnB og Skandia. Utstrakt styreerfaring fra industri, investeringsselskap og vekstselskap.

Ole Jacob SundeStyremedlem

MBA, siviløkonom, utdannet fra Université de Fribourg (Sveits) og Kellogg School of Management, Northwestern University (USA). Etablerte Formue AS i 2000 og var frem til 2020 arbeidende styreleder i selskapet. Grunnla Industrifinans Forvaltning ASA i 1983 og var daglig leder og største eier i dette selskapet til juni 2000. Tidligere konsulent i McKinsey & Co. Diverse styreverv, blant annet styreleder i stiftelsen Tinius, og the Scott Trust som eier den britiske avisen The Guardian.

Magdalena SvenssonStyremedlem

MSc i økonomi og forretningsjus fra Universitetet i Göteborg og MBA fra INSEAD i Paris. Aksjonærrepresentant og styremedlem siden 2021. Partner i IK Investment Partner og ansvarlig for selskapets partnerskapsinvesteringer i Norden og UK. Svensson har opparbeidet bred investeringserfaring etter 20 år i bransjen og har spesialistkompetanse innenfor teknologidrevet tjenestevirksomhet og helsesektoren.

Alexander HeibergStyremedlem

Cand.jur. fra Universitetet i Oslo med spesialisering innenfor selskapsrett. Advokat i flere ulike virksomheter, med hovedvekt på forretningsjuridisk rådgivning. Leder av Formues juridiske og forretningsmessige tjenester siden 2012 og leder av Formue Family Office fra 2016 til 2020. Heiberg er i dag leder for Wealth Planning i Formue. Autorisasjon AFR.

Einar SundeStyremedlem

MPhil i samfunnsøkonomi fra Cambridge University og BSc i samfunnsøkonomi fra City University. Har etablert og driver Apex Advisers – et rådgivningsselskap innenfor M&A og strategi. Arbeider i tillegg som privat investor med styreverv tilknyttet dette. Erfaring fra bransjer som teknologi, fornybar energi, finans, industri og netthandel. Har tidligere vært rådgiver innen M&A og strategi i Arkwright.

Victoria ThoreStyremedlem

M.Sc. Business Administration & Economics, International Business Programme fra Lunds Universitet og MBA Business Development and IT fra Handelshøyskolen i Stockholm. Nåværende VD i Familjens Jurist. Tidligere VD i Ikano Försäkring. Flere års erfaring fra lederroller innen bank og finans. Diverse styreverv, bla. styremedlem i Burenstam & Partners og leder for Formues revisjonsutvalg.

Peter BerglundStyremedlem

Sivilingeniør i industriell økonomi fra Lunds Tekniske Høyskole. Aksjonærrepresentant og styremedlem siden 2021, samt medlem i Formues revisjonskomite. Berglund har jobbet med nordiske investeringer i ICG siden 2012 og sitter i styret i ICGs porteføljeselskaper Iver og Euro Cater. Har tidligere jobbet innenfor investment banking i Jefferies og i CIBC i New York og London.

Styret i Formue
Norge AS

Øystein Bø Styreleder

Bachelor i Økonomi fra BI. Sentral i ledelsen av Formue fra starten i 2000. Medlem av styret i Formue Aktiv Forvaltning AS siden 2001, styreleder siden 2009. Konsernsjef i Formue siden 2009. Tidligere leder for Institusjonelle kunder og Family Office. Autorisasjon AFR. Erfaring som rådgiver, regionleder og Assisterende direktør i Storebrand fra 1994-2000

Trond Olav Eek Styremedlem

Høyskolekandidat fra BI. Var med på etableringen av Formue i 2000, og ansatt i selskapet som leder av IT og forretningsutvikling frem til 2011. Styremedlem i Formue Aktiv Forvaltning AS siden 2002. Tidligere lederjobber i Vesta Forsikring og Storebrand. I dag daglig leder og hovedaksjonær i Kameleon Gruppen. Diverse styreverv bl.a. i oppstartselskaper innen robotic og digitalisering.

Erik Gudbrandsen Styremedlem

Sjøkrigsskolen, siviløkonom og statsautorisert revisor. Livslang karriere i EY, kundeansvarlig revisor i alt fra familieeide virksomheter til børsnoterte selskap. Regionleder Agder, Telemark og Vestfold. Nasjonalt markedsansvarlig i 10 år. Styreleder EY Norge i 6 år. Styremedlem EY Nordic og EY EMEIA (Europe, Middle East, India and Africa). Nasjonalt ansvarlig for EY Entrepreneur of the Year og for styrekompetansen i EY. Styremedlem i Formue Aktiv Forvaltning siden 2011. Nå bystyremedlem i Skien og diverse styreverv.

Else Karine SvareStyremedlem

MBA fra Handelshøyskolen BI og Master of Technology Management fra NHH/ NTNU /Cambridge. Ulike roller i Formue siden 2007 som porteføljeassistent, administrativ leder i Formue Forretningsførsel, Investeringsavdelingen og nå for kundefront Oslo. Tidligere vært key account manager i Lindorff og Salgssjef i Thon Hotel Opera.

Espen FuruholtStyremedlem

Master i rettsvitenskap fra Universitetet i Oslo. Nåværende partner i SANDS Advokatfirma DA innen Corporate M&A. Tidligere vært advokat og senioradvokat i Wikborg Rein Advokatfirma AS fra 2010 – 2019.

Espen HenriksenStyremedlem

Espen Henriksen er Førsteamanuensis, ved Handelshøyskolen BI. Tidligere jobbet han ved University of California at Davis, University of California at Santa Barbara og for Norges Bank Investment Management. Henriksen har publisert i flere av verdens ledende økonomitidsskrifter. Han var medlem av Morkutvalget som anbefalte å øke aksjeandelen i "Oljefondet" til 70 % og har gitt råd til Finansdepartementet for utforming av referanseindeksen og prinsippene for forvaltningen av fondet

Klar til å komme i gang?

Fyll ut skjemaet, så tar vi kontakt med deg raskt.

Kontakt oss

Få innsikten rett i innboksen.

Vi sender deg bare informasjon når vi har noe vi tror er nyttig for deg.