Konsesjon og selskapsstruktur

På denne siden finner du informasjon om våre konsesjoner, styret og strukturen i konsernet Formue. Ta gjerne kontakt med oss hvis du lurer på noe ut over dette.

Konsesjon

Formue Norge AS er et verdipapirforetak med konsesjon fra Finanstilsynet til å yte investeringstjenester:

  • Mottak og formidling av ordre
  • Utførelse av ordre
  • Investeringsrådgivning
  • Fulltegningsgaranti for finansielle instrumenter eller plassering av finansielle instrumenter med fulltegningsgaranti

Formue Norge AS har tillatelse som forvalter (nominee) i norske eierregistre.

Tilknyttede tjenester:

  • Oppbevaring og administrasjon av finansielle instrumenter på kunders vegne
  • Kredittgivning ifm. transaksjoner i finansielle instrumenter hvor foretaket er involvert
  • Rådgivning om kapitalstruktur, strategi o.l.; rådgivning og tjenester ved fusjoner og oppkjøp
  • Tjenester tilknyttet valutavirksomhet i forbindelse med ytelse av investeringstjeneste
  • Utarbeidelse og formidling av investeringsanbefalinger, finansielle analyser o.l.
  • Tjenester tilknyttet fulltegningsgaranti

Selskapsstruktur

Formue AS – 100 %
Formue Norge AS – 100 %
Formue Sverige AB – 100 %
Formue Accounting AS – 100 %
Formue Pensjonsrådgivning – 100 %
Formue Private Equity AS – 100 %
Formue Advokater AS – eiet av advokater

Styret i Formue AS

Harald Mowinckel TroyeStyreleder

MBA fra University of Southern California. Styremedlem i Formue AS siden 2006 og styreleder siden 2020. Han er i dag privat investor og tilknyttet investormiljøet Tripod Capital Collective AS, som investerer i vekst- og oppstartsselskap. Troye har lang erfaring fra internasjonal og norsk økonomi og kapitalforvaltning. Managing Partner i Private Equity selskapet Borea, finansdirektør i Vesta og ledende stillinger i kapitalforvaltningsorganisasjoner som DnB og Skandia. Utstrakt styreerfaring fra industri, investeringsselskap og vekstselskap.

Ole Jacob SundeStyremedlem

MBA, siviløkonom, utdannet fra Université de Fribourg (Sveits) og Kellogg School of Management, Northwestern University (USA). Etablerte Formue AS i 2000 og var frem til 2020 arbeidende styreleder i selskapet. Grunnla Industrifinans Forvaltning ASA i 1983 og var daglig leder og største eier i dette selskapet til juni 2000. Tidligere konsulent i McKinsey & Co. Diverse styreverv, blant annet styreleder i stiftelsen Tinius, og the Scott Trust som eier den britiske avisen The Guardian.

Magdalena SvenssonStyremedlem

MSc i økonomi og forretningsjus fra Universitetet i Göteborg og MBA fra INSEAD i Paris. Aksjonærrepresentant og styremedlem siden 2021. Partner i IK Investment Partner og ansvarlig for selskapets partnerskapsinvesteringer i Norden og UK. Svensson har opparbeidet bred investeringserfaring etter 20 år i bransjen og har spesialistkompetanse innenfor teknologidrevet tjenestevirksomhet og helsesektoren.

Seb DoveyStyremedlem

Master of scicence (Econ) fra London School of Economice, BA (Hons) fra University College London og ble tildelt et etterutdannings-stipend fra British Academy. Var en av gründerne av Scorpio Partnership, en global konsulentvirksomhet innen formuesforvaltning, som ble kjøpt opp av Aon PLC. Styreroller i flere finansielle tjenester-fokuserte bedrifter i Storbritannia og i strategiske rådgivningsfirmaer i USA etter avgang fra Scorpio. Styremedlem i Formue AS i 2022 og strategisk rådgiver for virksomheten siden 2012.

Einar SundeStyremedlem

MPhil i samfunnsøkonomi fra Cambridge University og BSc i samfunnsøkonomi fra City University. Har etablert og driver Apex Advisers – et rådgivningsselskap innenfor M&A og strategi. Arbeider i tillegg som privat investor med styreverv tilknyttet dette. Erfaring fra bransjer som teknologi, fornybar energi, finans, industri og netthandel. Har tidligere vært rådgiver innen M&A og strategi i Arkwright.

Marlene Nørgaard CarolusStyremedlem

MBA fra Copenhagen Business School (CBS) i Danmark og styreutdannet fra Harvard University i Boston, CBS, Singularity University i San Francisco. Har de siste tre tiårene hatt flere stillinger på c-nivå i nordiske og europeiske banker innen Investment Banking og Private Wealth Management i kombinasjon med en karriere som profesjonelt styremedlem.

Peter BerglundStyremedlem

Sivilingeniør i industriell økonomi fra Lunds Tekniske Høyskole. Aksjonærrepresentant og styremedlem siden 2021, samt medlem i Formues revisjonskomite. Har jobbet med nordiske investeringer i ICG siden 2012 og sitter i styret i ICGs porteføljeselskaper Iver og Euro Cater. Har tidligere jobbet innenfor investment banking i Jefferies og i CIBC i New York og London.

Styret i Formue
Norge AS

Øystein Bø Styreleder

Bachelor i Økonomi fra BI. Sentral i ledelsen av Formue fra starten i 2000. Medlem av styret i Formue Aktiv Forvaltning AS siden 2001, styreleder siden 2009. Konsernsjef i Formue siden 2009. Tidligere leder for Institusjonelle kunder og Family Office. Autorisasjon AFR. Erfaring som rådgiver, regionleder og Assisterende direktør i Storebrand fra 1994-2000

Trond Olav Eek Styremedlem

Høyskolekandidat fra BI. Var med på etableringen av Formue i 2000, og ansatt i selskapet som leder av IT og forretningsutvikling frem til 2011. Styremedlem i Formue Aktiv Forvaltning AS siden 2002. Tidligere lederjobber i Vesta Forsikring og Storebrand. I dag daglig leder og hovedaksjonær i Kameleon Gruppen. Diverse styreverv bl.a. i oppstartselskaper innen robotic og digitalisering.

Alexander Heiberg Styremedlem

Master Cand. Jur. fra universitetet i Oslo. Dyktig advokat innen forretnings- og eiendomsrett. Styremedlem i Formue AS fra 2017 til 2022. Har siden 2012 vært leder for Formues juridiske og forretningsmessige tjenester. Heiberg er viseadministrerende i Formue og leder for Wealth Planning og Wealth Services.

Else Karine SvareStyremedlem

MBA fra Handelshøyskolen BI og Master of Technology Management fra NHH/ NTNU /Cambridge. Ulike roller i Formue siden 2007 som porteføljeassistent, administrativ leder i Formue Forretningsførsel, Investeringsavdelingen og nå for kundefront Oslo. Tidligere vært key account manager i Lindorff og Salgssjef i Thon Hotel Opera.

Espen FuruholtStyremedlem

Master i rettsvitenskap fra Universitetet i Oslo. Nåværende partner i SANDS Advokatfirma DA innen Corporate M&A. Tidligere vært advokat og senioradvokat i Wikborg Rein Advokatfirma AS fra 2010 – 2019.

Espen HenriksenStyremedlem

Førsteamanuensis, ved Handelshøyskolen BI. Tidligere jobbet ved University of California at Davis, University of California at Santa Barbara og for Norges Bank Investment Management. Har publisert i flere av verdens ledende økonomitidsskrifter. Medlem av Morkutvalget som anbefalte å øke aksjeandelen i "Oljefondet" til 70 % og rådgiver til Finansdepartementet ved utforming av referanseindeksen og prinsippene for forvaltningen av fondet.

Klar til å komme i gang?

Fyll ut skjemaet, så tar vi kontakt med deg raskt.

Kontakt oss

Få innsikten rett i innboksen.

Vi sender deg bare informasjon når vi har noe vi tror er nyttig for deg.


Jeg ønsker å motta nyheter og relevant informasjon fra Formue. Jeg kan når som helst endre eller fjerne mine preferanser. Les mer om hvordan vi håndterer personopplysninger i Formue.

Input the campaign name that submitters should be added to.