Vi lanserer arvepodden

Nyheter / Formuesforvaltning
2021-04-15

Denne uken er det premiere på Formuesforvaltnings nye podcast Arvepodden. – Arv er et tema som engasjerer alle. I denne podcasten skal vi snakke om alt rundt arv – fra kalde fakta rundt arveloven til de mer brennbare temaene som ofte skaper konflikter, sier Alexander Heiberg, leder av Wealth Planning i Formuesforvaltning.

Arv handler om lover og regler, men vel så mye om følelser. Arv handler om penger, aksjefond, pensjon, barndomshjem, familiebedrifter, bunader og familiehytter. Og mye mer. Enorme verdier overføres hvert år mellom generasjoner. Ofte til glede for kommende generasjoner, men dessverre ser vi også at store verdier forsvinner i konfliktfylte arveoppgjør.

– Arv og generasjonsskifte er et tema Formuesforvaltnings kunder er opptatt av og som vi har lang erfaring med å gi rådgivning rundt. Nå skal vi dele den kompetansen og erfaringen vi har gjort oss. Vi skal hente inn interne eksperter, men vi vil også invitere eksterne gjester, sier Heiberg som skal lede podcasten sammen med Ingun Stray Schmidt, leder for Content og PR i Formuesforvaltning.

Bredt spekter av temaer

– Dette er en podcast vi har gått og tenkt på lenge og det er utrolig gledelig at vi nå er i gang. I denne første sesongen skal vi blant annet snakke om den nye arveloven, arveavgiftsspøkelse, hvem som arver pensjonen din og generasjonsskifte i familiebedrifter. Og ikke minst skal vi ta opp kanskje årets mest brennbare tema – familiehytta. Når ingen kan reise til utlandet blir familiehytta mer populær enn noensinne. Vi skal gi tips og råd til hvordan familier rydde unna potensielle konflikter før det blir dårlig stemning, sier Heiberg og legger til:

–Vi ønsker også innspill fra lytterne på temaer og problemstillinger de ønsker at vi skal ta opp. Send oss gjerne en mail på podcast@formue.no.

Den første episoden handler om den nye arveloven. Hva betyr denne for deg? Hva skjer dersom du dør uten et testament? Bør du være åpen om hvem som får hva? Ligger det potensiell konflikt i luften rundt arven som du ikke orker å ta tak i? Vi snakker med Tonje Johnsrud, leder for Formuesforvaltnings advokatvirksomhet. Vi høres!

Lytt her til episode 1: Endelig ny arvelov

image

Trygghet

Hvordan kan du skape trygghet i dag og i fremtiden? Hva med barna? Hva om det skjer en ulykke?

Les mer
image

Bevare og utvikle

Hvor mye bør du investere? Hvordan investerer du for fremtiden? Hvordan får du god kvalitet på investeringene?

Les mer
image

Skape

Hva må du sette av for gründervirksomhet? Hvordan kan du frigjøre mer tid? Eller utgjøre en forskjell?

Les mer

Klar til å komme i gang?

Fyll ut skjemaet, så tar vi kontakt med deg raskt.

Kontakt oss

Få innsikten rett i innboksen.

Vi sender deg bare informasjon når vi har noe vi tror er nyttig for deg.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Få innsikten rett i innboksen.

Vi sender deg bare informasjon når vi har noe vi tror er nyttig for deg.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.