− Enormt lærerikt

Skrevet av Ingun Stray Schmidt

Hanna Skaarberg (til høyre) kom rett fra Ullern videregående skole da hun i fjor sommer startet som junior investment analyst i Formue. – Tilliten jeg har fått som junior har vært helt enorm, sier Skaarberg som nå gir stafettpinnen videre til Hedda Johanne Furunes.

− Året mitt i Formue har vært utfordrende på aller beste måte. Jeg har lært enormt mye, sier Hanna Skaarberg. Med kun videregående skole i bagasjen gikk hun i fjor sommer inn som junior investment analyst i investeringsavdelingen i Formue. Dette er unikt ettårig tilbud som Formue tilbyr avgangselever fra videregående skoler, slik at de skal få innsikt i hvordan det er å jobbe i finans. Skaarberg forteller at hun var spent på arbeidsoppgavene da hun startet i fjor.

− Over all forventning

− Det har vært over all forventning. Det har svært utfordrende og lærerike arbeidsoppgaver gjennom hele året. Læringskurven har vært bratt og jeg har hatt en utrolig mestringsfølelse hver dag, sier Skaarberg. Arbeidsoppgavene har blant annet vært månedlige rapporteringer av aksje- og obligasjonsfond kundene er investert i.

− Jeg sitter nå igjen med en kunnskap og forståelse for økonomifaget som jeg tenker vil gi meg et stort fortrinn i videre studier. Nå har jeg grunnlag for å forstå den praktiske anvendelsen av faget. Jeg har gledet meg til å komme på jobb hver dag, og har vært så heldig å ha kolleger som jeg tror at kommer til være livslange venner.

Nå overlater hun arbeidsoppgavene til Hedda Johanne Furunes fra Stavanger. Furunes er ferdig med Sandnes videregående skole og flytter til Oslo for å jobbe i Formue.

− Jeg har vært her noen uker allerede og har blitt svært godt mottatt og inkludert av de andre på investeringsavdelingen. Jeg gleder meg veldig til dette året og tror jeg kommer til å lære veldig mye, sier Furunes.

Langvarig ordning

Formuesforvaltning har hatt trainee-ordninger siden 2006. Hvert år tas det inn traineer på to ulike programmer. Det ettårige programmet, er for tenåringer som har fullført videregående skole. Det toårige programmet er for kandidater med bachelor-grad. Totalt har rundt 40 traineer så langt vært innom selskapet.

Formues alumnier: Et knippe av Formues nåværende og tidligere traineer som deltok på årets alumnitreff. I midten investeringsdirektør Niclas HIiller.

80 besøkende

Med det økende antall traineer og juniorer kom ideen om et alumnitreff og i juni arrangerte Formue for sjette gang en slik samling.

− Det er alltid gledelig å invitere tidligere, eksisterende og nye traineer / juniorer til disse arrangementene, sier Merete Borg Larsen, Head of People and Processes i Formue.

Holdt foredrag: Skiskytter Vetle Sjåstad Christensen var en av foredragsholderne på årets alumnitreff.

− I år hadde vi et meget spennende program. I tillegg til tidligere juniorer / traineer inviterte vi studenter vi har hatt kontakt med gjennom våre karrierebesøk siste par år samt andre kontakter. Totalt kom det rundt 80 personer som hygget seg med mat og drikke samt lærerike foredrag. Tusen takk til alle som kom. Vi gleder oss allerede til neste år, sier Borg Larsen.

Ingun Stray Schmidt Head of PR and content i Formue

Ingun har ansvar for innhold og PR i Formue. Hun har redaksjonelt ansvar for alt skriftlig materiell som publiseres på Formues blogg Innsikt, samt rapporter som produseres fra Formues Marketingavdeling. Hun er konsernets pressekontakt.

Kontakt oss