Finanstilsynet har godkjent Storebrands kjøp av Kron

Skrevet av Ingun Stray Schmidt

Finanstilsynet har nå godkjent Storebrands kjøp av fintech-selskapet Kron, som ble startet av Formue i 2017. Kron er Norges mest likte investeringsapp og nå får selskapet drahjelp av Storebrands produktkompetanse og distribusjonskraft.

I begynnelsen av september i år ble det kjent at Storebrand ble ny strategisk eier av Kron. Nå er oppkjøpet godkjent og fra nyåret blir Kron Storebrands investeringsapp som de skal videreutvikle sammen.

– Vi har latt oss imponere av hvordan Kron har lykkes med å skape engasjement rundt investeringer. Nå er vi veldig glade for at alle godkjennelser er på plass, og vi kan for alvor starte arbeidet med vår felles ambisjon – å gjøre gode investeringer tilgjengelig for alle. Vi er sikre på at Krons brukeropplevelse sammen med Storebrands sterke distribusjonskraft og produktkompetanse vil engasjere både eksisterende og nye kunder, sier konsernsjef i Storebrand Odd Arild Grefstad i en pressemelding fra Kron.

– Mange synes nok det er både kjedelig og vanskelig å sette i gang med å investere hvis du har sparepenger til overs. Terskelen er altfor høy. Vi vil gjøre det som tidligere har vært forbeholdt proffene tilgjengelig for alle. Gjennom smart bruk av teknologi vil vi gjøre investeringer enklere, mer sosialt, morsomt og engasjerende. Nå er vi klare for å skape et taktskifte og gleder oss til å gjøre nordmenn til engasjerte investorer, sier Kron-sjef Emma Tryti.

Spant ut av Formue

Kron er en digital investeringsplattform for fondssparing og pensjon som ble etablert i 2017 av Formue. Investeringsplattformen har hatt en fantastisk utvikling de siste årene. Fjoråret endte med en tredobling av antall kunder og en syvdobling av kapitalen under forvaltning.  Rundt 70 000 kunder har åpnet investeringskonto i Kron-appen. Målt i rating i App Store og Google Play er Kron Norges mest likte investeringsapp. Kundene bruker appen aktivt, og en stor andel er innom daglig.

–Vi ønsker Kron lykke til med neste etappe. Storebrand, med distribusjonskraft til over en million kunder og et høyt engasjement rundt bærekraft, er en riktig og god eier i Krons neste vekstfase.  Sammen med Storebrand vil Kron fortsatt være en utfordrer i markedet, men vil kunne nå ut til flere, mye raskere og med en større produktbredde, sier Bø.

Mange har ikke begynt å investere

Potensialet er stort. 27 prosent av nordmenns sparepenger er investert i fond og aksjer, ifølge tall fra SSB, VFF, Finans Norge og AksjeNorge.

– Nordmenn blir stadig flinkere til å investere i fond og aksjer, som historisk sett har gitt god avkastning. Vi lever stadig lenger, noe som gjør det enda viktigere å investere i fremtiden. Likevel har halvparten av befolkningen, med en overvekt av kvinner, ikke begynt å investere enda. Vi mener nøkkelen er å gjøre investeringer mer tilgjengelig for folk flest, og vil på nyåret tilby Kron til våre to millioner kunder, sier Heidi Skaaret, konserndirektør personmarked i Storebrand.

Ingun Stray Schmidt Head of PR and content i Formue

Ingun har ansvar for innhold og PR i Formue. Hun har redaksjonelt ansvar for alt skriftlig materiell som publiseres på Formues blogg Innsikt, samt rapporter som produseres fra Formues Marketingavdeling. Hun er konsernets pressekontakt.

Kontakt oss