Formue lanserer utdanningsprogram for eiere

Skrevet av Ingun Stray Schmidt

Formue har gleden av å tilby et unikt utdanningsprogram for fremtidens eiere av familiebedrifter. Programmet gjennomføres i samarbeid med det anerkjente Centre for Family Entrepreneurship and Ownership (CeFEO) ved Jönköping International Business School.

Familier kjennetegnes av langsiktighet, evnen til å tilpasse seg og sterke bånd mellom familiemedlemmene. Familiene som evner å balansere og utvikle disse tre aspektene er de som lykkes best som langsiktige eiere, dyktige entreprenører og samtidig opprettholder en harmonisk familiestruktur.  Formue har over tid sett økt etterspørsel etter mer kompetanse rundt hvordan man kan utøve eierrollen og nå lanseres Formue Ownership Program for å møte dette behovet.

Økt etterspørsel etter eierkompetanse

– Det er mange grunner til at vi lanserer dette utdanningsprogramet for eiere av familieselskaper som vi har kalt Formue Responsible Ownership Program, sier Helena von der Esch.

– Vi ønsker å hjelpe dagens og fremtidens eiere til å bli bedre forberedt på det ansvaret og lederskapet som venter dem. Mange står nå overfor de største endringene i familiebedriftens historie på grunn av samfunnets raske omstilling. Det reiser spørsmålet om man er den rette eieren for sin bedrift fremover. Er det selvsagt at det fortsatt er vi som skal eie? Har vi det samme engasjementet som før? Og på hvilken måte og hvem av oss skal lede?, sier hun.

Langsiktig samarbeid

Det unike utdanningsprogrammet er muliggjort takket være et langsiktig samarbeid mellom Formue og de fremste ekspertene på området fra Center for Entrepreneurship and Ownership (CeFEO) ved Jönköping International Business School (JIBS). CeFEO er det ledende forskningssenteret i Europa på studier av familiebedrifter, med rundt 50 forskere fra hele verden.

– Vi har jobbet lenge med CeFEO for å utvikle dette utdanningsprogrammet. Både vi og CeFEO mener det er på høy tid at nordiske eiere og familier får mulighet til utdanne neste generasjon eiere og ledere her i Skandinavia. Man slipper å reise langt, noe mange av våre kunder ikke har tid til eller synes er akseptabelt fra et bærekraftperspektiv, sier von der Esch.

Les mer om programmet og meld deg på her.

Går over tre moduler

Kurset er lagt opp med tre moduler som kombinerer fysiske samlinger og digital undervisning. Den første modulen gir en dypere innsikt i hva det innebærer å være en ansvarlig eier. Alle områdene er identifisert som avgjørende for eiere som ønsker bedre forståelse og kunnskap rundt tekniske og personlige ferdigheter. Dette inkluderer prinsipper for beslutningstaking, struktur og styring. I tillegg blir det undervist i  teorier om familiens dynamikk, relasjoner og selvutvikling, eierskap med et formål, entreprenørskap og samfunnsansvar. Programmet tar utgangspunkt i bærekraftig eierskap og drift, der innovasjon og tilpasningevne er viktige komponenter.

– Vi ønsker at alle, uavhengig av hvor de er og hva de ellers gjør, skal ha muligheten til å delta. Deltakerne kan selv planlegge når de best ønsker se de korte forhåndsinnspilte leksjonene med lærerne. En annen dimensjon i utdanningsprogrammet er det brede nettverket man får både med eiere i samme situasjon og med ekspertene fra Jönkjöping. Det blir gode muligheter til å sosialisere med både deltakere og lærere online og under de tre fysiske møtene, sier Helena von der Esch.

Se video med foredragsholderne og innholdet i programmet her.

Anerkjent universitet

Jönköping International Business School (JIBS) er en av de mest internasjonale handelshøyskolene i Sverige. Halvparten av studentene og ansatte ved fakultetet er utenlanske. Høyskolen har tre fokusområder: Entreprenørskap, Innovasjon og Eierskap. JIBS er rangert blant de beste europeiske handelshøyskolene av Financial Times, og høyskolens masterprogrammer innen ledelse er rangert blant de beste i verden av Financial Times.

– Det er en stor fordel at disse forskerne og erfarne lærerne driver sin forskning i Norden i et universitetsmiljø. I mange år har de hatt et godt bilde av det nordiske perspektivet på eierskap og næringsvirksomhet i kombinasjon med kunnskapene de har hentet fra internasjonal forskning, sier Helena von der Esch.

Les mer om programmet og meld deg på her.

Har du spørsmål til programmet, ta kontakt med Helena von der Esch på epost: helena.vdesch@formue.se eller kontakt din rådgiver.

Del artikkel

Ingun Stray Schmidt Head of PR and content i Formue

Ingun har ansvar for innhold og PR i Formue. Hun har redaksjonelt ansvar for alt skriftlig materiell som publiseres på Formues blogg Innsikt, samt rapporter som produseres fra Formues Marketingavdeling. Hun er konsernets pressekontakt.

Kontakt oss