Formues kunder er investert i Tibber

Skrevet av Formue

Det heldigitale strømleverandørselskapet Tibber skal ved hjelp av smart teknologi bidra til at forbrukerne reduserer strømforbruket og velger mer bærekraftig energi.  Formues kunder er indirekte investert i Tibber gjennom pe-fondene Summa Equity og Balderton. Fondene er med i Formues privat equity-løsninger. 

Tibber gjennomførte nylig en kapitalinnhenting på 100 millioner dollar der pe-fondet Summa Equity tok den største andelen på hele 70 millioner dollar. Eksisterende investor Balderton, gjennom fondet Balderton Growth, fulgte opp med ytterligere tilskudd i investeringsrunden. Formues årgangsløsning 2021-22 innenfor private equity forpliktet kapital til Summa Equity i september i fjor og Balderton Growth i Private Equity 2020 – 21. Dermed er mange av Formues kunder nå indirekte investert i Tibber.

Mål om å redusere strømforbruket med 20 prosent

Tibber ble grunnlagt av norske Edgeir Vårdal Aksnes, administrerende direktør, og svenske Daniel Lindén, produktsjef, i 2016. Selskapet er verdens første heldigitale strømselskap og har som målsetting å redusere unødvendig strømforbruket i husholdninger gjennom smartteknologi. Selskapet har også forpliktet seg til å kun kjøpe strøm fra fornybare kilder. Ved hjelp av deres app kan kundene se hvilke kraftverk strømmen kommer fra.

— Det er flott å se at Tibber, som har et mål om å redusere strømforbruket i boliger med 20 prosent, har blitt en del av Summa Equitys portefølje, sier Jan Nylund, leder for Private Equity i Formue.

Fornøyd med samarbeid

Tim He, partner i Summa Equity, forteller i en pressemelding at han ser frem til å samarbeide med Tibber.

— Vi er glade for å samarbeide med Edgeir, Daniel og Tibber-teamet for å ta en del av deres reise for å hjelpe husholdninger med å gå over til bærekraftig energi på en smart og effektiv måte, sier Tim He.

— Fornybar energi til engrospris

Tibber har som mål å gi forbrukere mulighet til å bruke energi på en smartere måte. Vardal opplyser at selskapet ikke tjener penger på kundenes forbruk.

— I stedet kjøper kundene fornybar energi til engrospris uten noe tillegg bortsett fra juridiske og obligatoriske avgifter, sier Aksnes.

Ifølge Aksnes gjør Summa Equitys finansiering det mulig å lansere nye produkter. Dette vil bidra til å ytterligere redusere strømforbruket og gjøre boliger mer uavhengige av det nasjonale kraftsystemet.

— Forbrukere trenger bedre verktøy for å effektivt ta kontroll over sitt eget energiforbruk. Vi har allerede vært banebrytende for smart analyse for husholdninger, smart lading av elbiler og smart oppvarming for tilkoblede termostater, sier Aksnes.

Tibber gründere Vardal og Linden

Daniel Lindén (til venstre) sammen med Edgeir Vårdal Aksnes

Sparer penger og bidrar til fornybar energi

Summas investeringsstrategi innebærer å investere i selskaper som løser globale utfordringer og som støtter FNs bærakraftsmål. Tibber, med mål om å redusere strømforbruket samt bidra til at flere velger bærekraftig energi, passer dermed godt inn i deres portefølje. Selskapet har i dag over 400.000 husholdningskunder i Norge, Sverige og Tyskland og ønsker å ekspandere ytterligere i Europa.

Overgangen til bærekraftige energikilder er blant de viktigste utfordringene de kommende tiårene. He forteller i pressemeldingen at han er imponert over Tibbers visjon om å bygge verdens største virtuelle batteri samt tilby ren og rimelig energi til sine kunder:

— Forbrukere sitter i økende grad på store energireservoarer i elbiler og tilkoblede hjemenheter. Ved å utnytte teknologien sparer Tibbers kunder penger og energi samtidig som de bidrar til at mer strøm kommer fra fornybare kilder, sier He.

Tibber app

Flott tilskudd

Summa ble etablert i 2016 og fokuserer på små og mellomstore selskap både innenfor vekst og oppkjøpsstrategier.

— Summa opererer innenfor områder som er drevet av megatrendene ressursknapphet, demografisk endringer og teknologiintensivitet. Vi trenger forvaltere som finanserier raskt voksende selskaper som kan løse utfordringer innenfor disse områdene. Vi ser dette som et svært spennende investeringsunivers, sier Nylund.

Balderton, etablert for over 20 år siden, er en venture capital forvalter i London som investerer i oppstartsselskaper over hele Europa.  Våre kunder har hatt eksponering til Balderton siden 2016. Ifølge Nylind er Balderton er en av de større venture capital-forvalterne som har kommet lengst med å systematisere bærekraftsmålene i sin investeringspolicy.

Kontakt oss