Bidrar i kampen mot koronaviruset

Bevare & Utvikle / Ingun Stray Schmidt
2020-06-02

Massiv testing er foreløpig den sikreste måten å redusere spredning av koronaviruset. Nå er mange av Formuesforvaltnings kunder indirekte med å finansiere det amerikanske selskapet Ginkgo Bioworks, som har utviklet en lovende teknologi for storskala-testing av Covid-19.

Ginkgo Bioworks er et svært spennende selskap innenfor syntetisk biologi som nå har kastet seg inn i kampen mot koronaviruset. I forrige uke fikk selskapet på plass en finansiering på 70 millioner dollar. Kapitalen skal brukes til å rulle ut en ny teknologi for massiv testing av Covid- 19. Kundene til Formuesforvaltning er med på den spennende reisen via hedgefondet Viking Global Opportunities, som er en av de største eierne i Ginkgo. Viking Global Opportunities er den største allokeringen i Formuesforvaltnings anbefalte hedgefondløsning.

Kan bli betydningsfull

Gingko Bioworks skal bruke Illuminas next-generation sequencing technology (NGS) i sin massetesting.  NGS er en sekvenseringsteknologi hvor et stort antall DNA-segmenter sekvenseres samtidig i en reaksjon, noe som gjør det mulig å analysere et stort antall prøver parallelt. Illumina er verdensledende innenfor denne teknologien. Ginko leverer både software og hardware til testingen. Ifølge selskapet kan titusenvis av tester bli analysert samtidig i en maskin på størrelse med en vaskemaskin.

“Sammen med Ginkgos hardware og software, som er designet for storskala automatisering av biologiske eksperimenter, har NGS potensialet til å øke kapasiteten av Covid-19-testingen betydelig. Det kan bidra til det testvolumet mange offentlige helseeksperter mener er nødvendig for å redusere spredningen av viruset», heter det i en pressemelding fra selskapet.

Priset til over 4 mrd. dollar

Gingko Bioworks ble stiftet i 2009 av et knippe MIT-ingeniører. I fjor høst hentet selskapet inn over 200 millioner dollar i en emisjon, der selskapet ble priset til over fire milliarder dollar. Gingko Bioworks omtaler seg som et «organisme selskap». Selskapet bruker hardware og software for å tilpasse og automatisere organismer og ser etter måter de kan bruke organismer/biologi som erstatning for teknologi.

Ifølge Bioteknologirådet er syntetisk biologi «bruk av teknologi til å designe og fremstille helt eller delvis kunstige biologiske systemer med nye egenskaper, fra enkeltmolekyler til hele organismer».

Ønsker du å vite mer om Formuesforvaltning? Fyll inn kontaktskjemaet, eller finn kontaktinfo til våre kontorer her.

image

Trygghet

Hvordan kan du skape trygghet i dag og i fremtiden? Hva med barna? Hva om det skjer en ulykke?

Les mer
image

Bevare og utvikle

Hvor mye bør du investere? Hvordan investerer du for fremtiden? Hvordan får du god kvalitet på investeringene?

Les mer
image

Skape

Hva må du sette av for gründervirksomhet? Hvordan kan du frigjøre mer tid? Eller utgjøre en forskjell?

Les mer

Klar til å komme i gang?

Fyll ut skjemaet, så tar vi kontakt med deg raskt.

Kontakt oss

Få innsikten rett i innboksen.

Vi sender deg bare informasjon når vi har noe vi tror er nyttig for deg.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Få innsikten rett i innboksen.

Vi sender deg bare informasjon når vi har noe vi tror er nyttig for deg.

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.