Christian Dahl blir ny konsernsjef i Formue

Skrevet av Ingun Stray Schmidt

Foto: Handelsbanken

Christian Dahl (47) er ansatt som ny konsernsjef i Formue. Han kommer fra rollen som assisterende landsjef i Handelsbanken Norge og vil tiltre den nye jobben 1. august.

– Jeg har fulgt med på Formue fra sidelinjen i mange år og har veldig respekt for det som er skapt så langt. Jeg har stor tro på å kombinere personlig rådgivning til kundens beste med teknologisk utvikling. Formue har en veldig spennende reise foran seg. Jeg gleder meg til å videreutvikle selskapet sammen med alle de dyktige medarbeiderne samt bli bedre kjent med kundene, sier Christian Dahl.

Brenner for god kundeopplevelse

Dahl har arbeidet i Handelsbanken siden 2004. Han har ledet Handelsbankens norske og internasjonale kapitalforvaltning og kapitalmarkedsvirksomhet, vært en dyktig fondsforvalter samt ledet bankens tilbud innen private banking og family office.

– Vi er svært fornøyde med ansettelsen av Dahl. Han har lang erfaring med å bygge finansielle tjenester i Norden og har gjennom sin karriere dokumentert at han brenner for å skape en god kundeopplevelse gjennom personlig rådgivning og verdiskapende kapitalforvaltning, sier Harald Troye, styreleder i Formue.

Fornøyd med ansettelsen: Christian Dahl kommer inn med et nytt blikk og høy kompetanse på hvilke behov våre kunder har for rådgivning, sier Harald Troye, styreleder i Formue

– Får en drivende dyktig konsernsjef

Formue har siden oppstart i 2000 bygget sten på sten gjennom å fornye og utvikle bransjen. De siste årene er det investert betydelig i utviklingen av kundeopplevelsen og i å bygge en organisasjon som har kapasitet til kunne hjelpe enda flere kunder i Norden.

– Dahl kommer inn med et nytt blikk og høy kompetanse på hvilke behov våre kunder har for rådgivning. Han vil ha mye å tilføre til utvikling av kundeopplevelsen og vil være en god forvalter av verdigrunnlaget og kulturen selskapet er tuftet på. Formue får en drivende dyktig konsernsjef med lang og relevant erfaring fra en nordisk organisasjon. Ikke minst er han en fantastisk hyggelig og omgjengelig person, sier Troye.

Alexander Heiberg, som har fungert som konstituert administrerende direktør siden 1. februar 2024, vil fortsette i denne rollen frem til Christian Dahl er på plass.

 

Ingun Stray Schmidt Head of PR and content i Formue

Ingun har ansvar for innhold og PR i Formue. Hun har redaksjonelt ansvar for alt skriftlig materiell som publiseres på Formues blogg Innsikt, samt rapporter som produseres fra Formues Marketingavdeling. Hun er konsernets pressekontakt.

Kontakt oss