Ti nye år på Solli Plass

Skrevet av Ingun Stray Schmidt

Formuesforvaltning beholder hovedkontoret i Henrik Ibsens gate i Oslo i ti nye år. Nylig ble det inngått en ny leieavtale med gårdeier.

– Dette skaper stabilitet for våre medarbeidere og våre kunder, sier administrerende direktør Øystein Bø. 

I år er det tolv år siden vi etablerte vårt hovedkontor i den vakre, tradisjonsrike bygningen rett ved Solli Plass i Oslo. Nå er det klart at vi blir her ti nye år.

– Langsiktighet er grunnmuren i vår verdiplattform. Vi ønsker å være langsiktige i alt vi driver med, også med tanke på hvor vi holder til, sier Bø.

Oppgradering

I forbindelse med fornyelse av leieavtalen vil det gjennomføres en innvendig oppgradering som blant annet innebærer å bygge om første etasje.

– Bygget brukes i dag mye som en møteplass for kompetanseutveksling for og mellom kundene, og vi ønsker å utvikle byggets fasiliteter slik at denne aktiviteten kan videreføres og økes, sier Bø.

Det vil også gjennomføres en oppgradering med teknisk moderne løsninger så langt det er mulig innenfor de rammene som bygget tillater.

– Vi vil de kommende årene gjøre en rekke tiltak for å løfte hovedkontoret til et mer bærekraftig bygg, sier Bø. Totalt vil oppussingen pågå i rundt halvannet år.

Attraktivt på Solli Plass

De siste årene har det vært en rivende utvikling av området rundt Solli Plass.

– Bygget har en meget sentral beliggenhet i et område hvor det blir mer og mer attraktivt å være. Nationaltheatret stasjon, det nye hotellet til Petter Stordalen og nytt bruksområdet for den tidligere amerikanske ambassaden er bare noen av de nye elementene som bidrar til det, legger Bø til.

Historie i veggene

Selv om vi har inngått kontrakt for ti nye år, skal det noe til før bygget mister sitt kallenavn som “Norske Liv-gården”.  Forsikringsselskapet Norske Liv, som kjøpte gården for 120.000 kroner i 1910 hadde kontorer her i hele 90 år, frem til år 2000. Fortsatt eies gården av Nordea Liv Eiendom, som følge av at Nordea Liv kjøpte opp Norske Liv på begynnelsen av 2000-tallet.

Helt siden bygget ble oppført som bolig i 1867 har det vært et signalbygg på Solli Plass. Det ble tegnet av den danske byggmesteren og arkitekten Thøger Binneballe som flyttet til Norge på slutten av 1830-tallet. Han ble sentral i oppføringen av flere signalbygg i Oslo, og var, ifølge Wikipedia, blant annet murmester ved byggingen av Oscarshall og Stortinget, samt byggeleder for Rikshospitalet i Pilestredet. I tillegg til at han tegnet vårt bygg, har han også arkitekten bak våre to nabobygg, Nobelinstituttet samt Inkognitogata 37.

Sistnevnte blir nå en del av Petter Stordalens nye hotellprosjekt på Solli Plass.

–  Gårdeier har eid bygget i over 100 år. Det er likevel mye vi kan gjøre, og mye som er planlagt, sier Bø.

Norske Livs hovedkontor

Bildet er hentet fra Nasjonalbibliotekets bildesamling.


Få innsikten rett i innboksen!


Jeg ønsker å motta nyheter og relevant informasjon fra Formue. Jeg kan når som helst endre eller fjerne mine preferanser. Les mer om hvordan vi håndterer personopplysninger i Formue.

Input the campaign name that submitters should be added to.

Ingun Stray Schmidt Head of PR and content i Formue

Ingun har ansvar for innhold og PR i Formue. Hun har redaksjonelt ansvar for alt skriftlig materiell som publiseres på Formues blogg Innsikt, samt rapporter som produseres fra Formues Marketingavdeling. Hun er konsernets pressekontakt.