Balderton og Idekapital til Voss

Skrevet av Ingun Stray Schmidt

Rob Moffat, partner i et av Europas ledende ventureselskaper Balderton, kommer til Startup Extreme sammen med Anders Brandt og to andre partnere i norske Idekapital.

– Vi gleder oss til å ta med disse miljøene til Voss, sier Fredrik Lie-Nielsen i Formuesforvaltning.

Norske gründere som reiser til Voss mot slutten av juni, får en unik mulighet til å møte nøkkelpersoner i venturekapitalselskapene Balderton Capital og norske Idekapital. Både partner Rob Moffat i Balderton samt tre partnere fra Idekapital, inkludert managing partner Anders Brandt, kommer til det norske gründerarrangement Startup Extreme.

I uformelle omgivelser, med blant annet et bredt spekter av utendørsaktiviteter på programmet, blir det gode muligheter til å knytte verdifulle kontakter. Kanskje en tilfeldig prat i den norske fjellbygda fører til at Bladerton Capital gjør sin første investering i et norsk oppstartsselskap.

Første norske investering?

Gleder seg: Partner Rob Moffat i Balderton Capital gleder seg til å møte norske gründere på Voss.

Balderton Capital er regnet som et av Europas ledende ventureselskaper. Siden starten for 20 år siden har selskapet hentet inn rundt 23 milliarder kroner fordelt på syv fond.

Kapitalen har gått til suksessbedrifter som databaseprogrammet MySQL, gambling-giganten Betfair, samt The Hut Group med nettbutikkene Lookfantastic, MyProtein og Coggles.

Moffat, som har jobbet i Balderton Capital i ti år, skal holde et av hovedinnleggene på arrangementet. Han har garantert mange gode innspill til norske gründere som drømmer om å få kapital og kompetanse fra en internasjonal aktør som Balderton.

– Vi tror det blir spennende for det norske startup-miljøet å høre hvilke kriterier en internasjonal ledende spiller som Balderton Capital legger vekt på når de velger hvilke selskaper de skal tilføre kapital og kompetanse, sier Fredrik Lie-Nielsen, nestleder i Formuesforvaltnings investeringsavdeling.

Uformelle møter

Flere hundre gründere og over 50 investorer kommer til Startup Extreme for å bygge nettverk, få faglig påfyll og ikke minst utfordre sin fysikk i nærmiljøet på vakre Voss. Rob Boffat gleder seg til å møte norske gründere i en uformell setting.

– Vi er invitert til Startup Extreme av Formuesforvaltning og ser på dette som en flott mulighet å bli bedre kjent med det norske miljøet. Jeg liker også atmosfæren denne konferansen har, der man inkluderer sport og utendørsaktiviteter i programmet, slik at jeg får mulighet til å ha uformelle samtaler med selskapenes ledelse, sier Moffat.

Klikk her for å lese mer om Formuesforvaltnings deltakelse på Startup Extreme 2019.

Har selskaper i Norden

Selv om det mangler et norsk startup-selskap i porteføljen til Balderton Capital, har selskapet et solid fotavtrykk i Norden. Recorded Future, med kontorer fra Gøteborg til Boston, ble nylig solgt for 780 millioner dollar. I tillegg har Balderton Capital investert i det svenske scooter-selskapet Voi, samt danske Simple Feast for å nevne noen.

– I løpet av den perioden jeg har jobbet i Balderton har jeg sett en kontinuerlig forbedring av både evne, erfaring og ambisjoner hos gründerne og hos øvrige nøkkelpersoner i oppstartsselskapene. Dette gjelder for hele Europa, men kanskje mest for Norden, sier han.

(artikkelen fortsetter under videoen)

https://vimeo.com/342710382

Sjakkmanager startet fond

Den norske aktøren Idekapital stiller mannsterke på årets Startup Extreme. Idekapital hentet inn over 500 millioner kroner til sitt første fond, Fund 1, i 2017. Kapitalen kom fra blant annet verdensmesteren i sjakk Magnus Carlsen, den britiske investoren Kristian Siem, finansinvestoren Jan Haudemann Andersen og fra Formuesforvaltnings kunder. Carlsens sjakkmanager Espen Agdestein er en av partnere i selskapet.

Fondet skal investere i teknologiselskaper i tidligfase og selskapets mest kjente investering så langt er No Isolation som er grunnlagt av Karen Dolva. Selskapet har utviklet en robot som hjelper syke og ensomme ut av isolasjon.

Robot for ensomme: Roboten AV1 fra No Isolation hjelper de som ikke kan være fysisk tilstede med å unngå isolasjon.

– Veldig imponert

Anders Brandt, managing partner Idekapital

– Dette er andre gang Idekapital deltar på Startup Extreme. En av våre partnere Kristian Øvsthus var der i fjor og var veldig imponert over konferansen, selskapene og menneskene. Han kom tilbake med stor entusiasme, sier Anders Brandt og legger spøkefull til:

– Espen (Agdestein), Rune (Holen) og jeg mistenker at Kristian bruker dette som en unnskyldning til å få oss til sin kjære hjembygd Voss. Vossingene er veldig stolte av hjembygden sin. Så når Formuesforvaltning, en av våre største investorer, inviterte oss til Voss var det veldig lett å si ja, sier Brandt.

Gøy å få bidra

Alle nøkkelpersoner fra Idekapital og Balderton vil delta på eventene som Formuesforvaltning arrangerer på Voss. I tillegg kommer ledende ansatte i Formuesforvaltning. Både administrerende direktør Øystein Bø, investeringsdirektør Niclas Hiller samt Fredrik Lie-Nielsen som er ansvarlig for Formuesforvaltnings investeringer i PE og eiendom reiser til Voss.

– I samspillet med alle aktivitetene som forgår under Startup Extreme tror vi disse møteplassene kommer til å bli en unik anledning få knytte bånd mellom investorer og gründere. Dette synes vi er veldig gøy å få være med å bidra til, sier Fredrik Lie Nielsen.

 

Ønsker du en uforpliktende prat om våre forvaltningstjenester?
[gravityform id="12" title="false" description="false"]

Ingun Stray Schmidt Head of PR and content i Formue

Ingun har ansvar for innhold og PR i Formue. Hun har redaksjonelt ansvar for alt skriftlig materiell som publiseres på Formues blogg Innsikt, samt rapporter som produseres fra Formues Marketingavdeling. Hun er konsernets pressekontakt.