Alumnitreff med Ninjas in Pyjamas

Skrevet av Ingun Stray Schmidt

Nå samles de for fjerde år på rad. Denne gang står Barack Obama, Sir Alex Ferguson og Ninjas in Pyjamas på invitasjonen.

“I came flying from the hedge fund world and landed in e-sport by accident. It’s all good”. Det er Hicham Chahines twitter-beskrivelse av overgangen fra Formuesforvaltning til sjef over et av verdens ledende e-sport selskaper, Ninjas in Pyjamas (NiP). Den 14. juni skal Chahine fortelle mer om denne «flyturen» på Formuesforvaltnings alumnitreff. Der får han følge av medinvestor og styreleder i NiP, Thomas Neslein, samt gründerne bak Oslo Business Forum, Christoffer Omberg og Marius Røed Wang. Fellesnevneren mellom årets fire foredragsholdere: et krigersk instinkt.

– Vi ønsker å holde vårt alumninettverk levende. Vi synes det er viktig at våre tidligere traineer kan dra nytte av hverandre, samtidig som slike samlinger bidrar til at selskapet beholder den gode relasjonen vi har til de som har jobbet hos oss, sier investeringssjef Niclas Hiller i Formuesforvaltning.

Få innpass

Formuesforvaltning hatt trainee-ordning siden 2006. Hvert år tas det inn fire traineer på to ulike programmer. Det ettårige programmet, er for tenåringer som har fullført gymnaset. Det toårige programmet er for kandidater med bachleor-grad. Totalt har over 30 traineer så langt vært innom selskapet, og med det økende antallet kom ideen om et alumnitreff.

Alumni-treff trainee

Populært: God oppslutning på fjorårets almunitreff.

– Det å følge med på hvordan det går med våre tidligere traineer er utrolig inspirerende og morsomt, sier investeringssjef Niclas Hiller.  Flere har endt opp med i selskaper som  Bain & Company,, Goldman Sachs og Norges Bank.

– Det er spennende å se hvilke jobber de ulike traineene har fått. Vi ser på dem som gode ambassadører for oss. Gjør de det bra, kan de på sikt være fremtidige kunder, sier Hiller.

Alumnitreffene er svært populære. I år kan også traineene ha med seg en venn til arrangementet.

– Vi ønsker at flere unge mennesker skal bli kjent med Formuesforvaltning. Dette er en unik mulighet for oss til å bli bedre kjent med en aldersgruppe som både kan være fremtidige kunder og fremtidige ansatte, sier Hiller.

Eksplosiv vekst

CEO i NiP: Hicham Chahine

Hiller er godt fornøyd med programmet til årets alumnitreff, som er det fjerde i rekken. Spesielt gleder han seg til gjensynet med Hicham Chahine og Thomas Neslein som begge har jobbet i Formuesforvaltning. Chahine startet som trainee i Formuesforvaltning i 2008. Han endte opp med å jobbe i Hillers avdeling i åtte år, hvorav to år sammen med Thomas Neslein. Nå sitter Chahine og Neslein sammen i førersetet i det svenske selskapet Ninjas in Pyjamas. NiP er mest kjent for suksessen i spillet Counter Strike, men selskapet stiller også lag i en rekke andre ligaer. E-sport, som er konkurranse innenfor ulike dataspill, er bygget opp med lag og ligaer, omtrent som i fotball. Fansen følger spillerne via skjermer.

– E-sport er et marked i kjempevekst. Det er få som har forstått hvor stort og hvor mye penger som er i omløp i dette markedet, sier Hiller.

Ifølge statista.com vil inntektene i e-sport-markedet på verdensbasis runde en milliard dollar i år og øke til 1,8 milliarder kroner i 2022.

Gikk for stjernene

Et annet høydepunkt på årets treff er møtet med Christoffer Omberg og Marius Røed Wang, som er de to gründerne bak Oslo Business Forum.

God stemning med Obama: Tidligere president Barack Obama flankert av de to gründerne bak Oslo Business Forum, Marius Røed Wang (t.v) og Christoffer Omberg.

Omberg og Wang, som er mest kjent for å hanke inn kjente foredragsholdere, er selv blitt svært populære innslag på talerstoler. Historien om hvordan de to har greid å få noen av verdens mest kjente foredragsholdere til Norge, er både imponerende og fengende. Siden oppstart i 2016 kan de skilte med navn som den legendariske Manchester United-treneren Sir Alex Ferguson og den tidligere amerikanske presidenten, Barack Obama. I år kommer den tidligere britiske statsministeren David Cameron.

–Dette er to gründere med skyhøye ambisjoner som har greid å få til noe som få trodde var mulig. Slike historier inspirerer andre og vi gleder oss til å høre mer om hvordan de har lykkes, sier Hiller.

Nettverksbygging

Å gå egne veier for å lykkes, er noe mange av kundene til Formuesforvaltning kjenner seg igjen i. En av årsakene til at vi tar inn unge traineer, er nettopp at de skal få en mulighet til å prøve seg i arbeidslivet og få inspirasjon til å velge rett studieretning og karrierevei. Torstein Mjønner er snart ferdig med det første året av sin toårige trainee-periode. Han hadde en bachelor-grad da han startet som trainee og nå er han sikker på at finans/økonomi er den riktige veien å gå.

–Jeg ønsker å ta en mastergrad når jeg er ferdig her i Formuesforvaltning. Jeg har lært utrolig mye om aksjemarkedet, rentemarkedet og fond. Det har virkelig gitt meg smaken på arbeidslivet, sier Mjønner. Han har allerede god kontakt med mange av de som nå er i Formuesforvaltnings alumni-gjeng.

–Jeg har fått mange gode kontakter som jeg kan bruke senere, sier Mjønner.

Formuesforvaltning har akkurat rekruttert neste års trainee-kandidater. Men neste vår kommer det nye muligheter. Kunne du tenke deg å lære mer om finansbransjen så er du hjertelig velkommen til å søke.

Ingun Stray Schmidt Head of PR and content i Formue

Ingun har ansvar for innhold og PR i Formue. Hun har redaksjonelt ansvar for alt skriftlig materiell som publiseres på Formues blogg Innsikt, samt rapporter som produseres fra Formues Marketingavdeling. Hun er konsernets pressekontakt.