Christian Lie blir ny sjefsstrateg: – Utrolig spennende

Skrevet av Formue

– Det er mange årsaker til at jeg nå ønsker å bli en del av Formuesforvaltning, sier Christian Lie som vil tre inn i rollen som sjefsstrateg i investeringsavdelingen i Formuesforvaltning 1. august 2021.

Lie har de siste ti årene jobbet som sjefsstrateg for Danske Bank, hvor han også var programleder for bankens podcast «Danske Bænkers». Han har tidligere erfaring som salgssjef fra Pareto Wealth Management og fra Orkla Finans Kapitalforvaltning.

– Det er mange årsaker til at jeg nå ønsker å bli en del av Formuesforvaltning. Den kanskje viktigste er selskapets fokus på helhetlig rådgiving, der kundenes livssituasjon, mål og ambisjoner preger mye av dialogen, forteller Lie om sin beslutning om å begynne i Formuesforvaltning.

Lie trekker også frem Formuesforvaltnings riktige strategiske prioriteringer for å øke sannsynligheten for høy risikojustert avkastning for kundene over tid. Han mener selskapet byr på en velfylt verktøykasse for en sjefsstrateg, med gode og varierte løsninger innen aksjer, renter og alternative investeringer.

– Vil bli et fyrtårn i vår virksomhet

– Å få en rolle i selskapet der jeg kan hente og lære av all den kunnskap og erfaring som finnes fra før i investeringsavdelingen, kombinere dette med egen analyse og deretter å levere relevante og interessante buskaper til rådgivere, kunder og media, blir rett og slett utrolig spennende, sier han.

– Å utarbeide og fortelle engasjerende historier om hva som skjer inne i produktene eller aktivaklassene, utviklingstrekk i verdensøkonomien eller spennende temaer fra atferdsfinans, blir noe av det jeg håper å bidra med. I tillegg ser jeg frem til å være med på å fylle ulike kommunikasjonskanaler med spennende innhold, enten dette er kundeseminarer, sosiale medier, podcaster eller skriftlige kommentarer.

Investeringsdirektør Niclas Hiller er svært fornøyd med ansettelsen.

– Vi gleder oss til å få Christian med på laget.  Han vil bli et fyrtårn i vår virksomhet innenfor investeringsfilosofien og -tilnærmingen som vi har utviklet i lang tid, sier Hiller.

Kontakt oss