Formuesforvaltning blant Norges 50 mest attraktive arbeidsgivere innen Business

Skrevet av Formue

Formuesforvaltning er rangert blant topp 50 i Universums kåring av Norges mest attraktive arbeidsgivere i kategorien Business. –Dette er veldig gledelig og helt i tråd med vår strategi, sier Merete Borg Larsen, Head of People & Processes i Formuesforvaltning.

Formuesforvaltning har de siste årene klatret oppover i Universums kåringer. I år lander vi på 49.plass innenfor kategorien Business. Det er over 13 000 studenter som har besvart undersøkelsen, som gir en pekepinn på hvem som lykkes med å være synlige og attraktive for fremtidens arbeidstakere.

–Når vi ser hvilke bedrifter vi måles mot, så er det ganske utrolig at vårt selskap blir lagt merke til på dette nivået, sier Borg Larsen.

–Vi vet at konkurransen er stor, og derfor er dette ekstra gledelig for oss. Vi ønsker å takke alle som har stemt oss frem, og skal jobbe hardt for å få frem vårt budskap enda tydeligere til fremtidige ansatte i årene fremover.

Hvorfor er Formuesforvaltning et spennende sted å arbeide?

Merete Borg Larsen, Head of People and Processes

Helt siden oppstart i 2000 har Formuesforvaltning hatt en tydelig ledestjerne; å være på kundens side. Den former hvordan vi arbeider og er en viktig del av kulturen i selskapet. Alle medarbeiderne skal oppleve at de er en viktig brikke i vårt arbeid med å skape en bedre kundeopplevelse. Selskapet er opptatt av innovasjon og nytenkning og har de siste årene investert betydelig i å utvikle digitale løsninger, blant annet en ny app. At vi er plukket ut som referansekunde av amerikanske Salesforce, sier noe om hvor langt fremme vi er i vår digitale utvikling. Borg Larsen trekker også frem bredden i kompetansen blant selskapets ansatte:

–Våre ansatte besitter et vidt spekter av kunnskap innenfor blant annet forvaltning, teknologi, lovverk, skatt, generasjonsskifte, regnskap, kunst og samfunnsansvar. Vi jobber hele tiden med kompetanseheving, og det siste året har vi tatt i bruk ulike webbaserte kurs i opplæringen. Vi skaper også møteplasser for både kunder og ansatte, slik at man kan dele kompetanse og lære av hverandre.

Vil styrke mangfoldet

For å ha enda tettere dialog med de ansatte, er det i år implementert en ny, digital løsning for å følge opp trivsel og arbeidsmiljø i våre avdelinger. Dette er en ukentlig undersøkelse der ansatte kan komme med anonyme, konstruktive tilbakemeldinger, som blir fulgt opp av leder.

–Vi opplever at deltagere i piloten synes systemet er enkelt og gir et godt fokus på trivsel og arbeidsmiljø i avdelingen, sier Borg Larsen.

Mangfold beriker virksomheten, og dette er et av de viktigste fokusområdene kommende år. Selskapet har ansatte fra 12 ulike nasjonaliteter, en kvinneandel på rett under 40 prosent og en god aldersspredning.

–Selv om vi har kommet langt, ønsker vi å legge listen høyere fremover. Ulike perspektiver og erfaringer bidrar til at vi får en dypere forståelse og innsikt i våre kunders behov, som igjen vil bidra til økt kundetilfredshet. Vi ser at mangfold er en viktig faktor for innovasjon, nytenkning og utvikling, og er dermed en strategisk faktor for å styrke vår konkurransekraft ytterligere, sier Borg Larsen.

–Det å jobbe med konkrete tiltak i organisasjonen, i alle ledd, blir helt essensielt for å lykkes til dette arbeidet fremover.

Gir rom for unge

For å tiltrekke oss flere unge arbeidstakere har Formuesforvaltning i en årrekke hatt faste traineeprogram.

–Vi har traineeprogram både for å gi mulighet for yngre fra videregående å jobbe hos oss et år før de studerer videre på universitet, samt for kandidater med bachelorgrad, som ønsker å jobbe med oss i to år før de studerer videre for en mastergrad ,sier Borg Larsen.

Fremover skal det arbeides med å synliggjøre enda bedre hvilke karrieremuligheter det er i selskapet.

Alumni-treff trainee

Reunion: Det arrangeres jevnlige samlinger for nåværende og tidligere traineer som har vært i Formuesforvaltningen. Her fra en av samlingene der kandidatene fikk gjensyn med blant annet aksjesjef Nicolas Guttormsen (t.v) og investeringsdirektør Niclas Hiller (t.h).

–I år har vi tatt inn tre kandidater på Internships. Vi ønsker å sette dette mer i system årene som kommer. Vi skal også delta på karrieredager på NHH i september, noe vi gleder oss stort til. Vi opplever stort engasjement fra studenter ved NHH, og gleder oss til å bli bedre kjent med skolen og dem som velger NHH som utdanningssted, sier Larsen.

–Tusen takk igjen til alle som har stemt oss frem. Vi er stolte av at så mange ser på en karriere i Formuesforvaltning som en spennende mulighet.

 

 

 

 

Del artikkel

Kontakt oss