– Lærer mye mer enn forventet som trainee

Skrevet av Hege Høpfner

Hvert år tilbyr Formue tre ettårs engasjementer til elever som nylig er ferdig med videregående skole, i tillegg til toårige engasjementer for bachelorstudenter som ønsker praksis før en masterutdannelse. Formues nåværende trainees forteller om et år fylt med verdifull arbeidserfaring, mestringsfølelse, nettverksbygging og en smak av det virkelige liv.   

— Det å ha hatt et år i Formue gir meg store fordeler, faglig så vel som personlig. Det var helt klart en bratt læringskurve den første måneden, men det jeg sitter igjen med på andre enden gjorde det definitivt verdt det. 

Da Hedda var ferdig på Sandnes Videregående flyttet hun fra Stavanger til et kollektiv i Oslo for å bli trainee i investeringsavdelingen i Formue. Med stillingstittelen Junior Analytiker har hun arbeidsoppgaver som rapportering, oppdatering av modeller og presentasjoner og bistand til rådgivere ved eventuelle spørsmål knyttet til investeringer eller utarbeidelse av dokumenter og rapporter. Utenfor jobb dyrker hun interessen for økonomi og finans ved å lese rapporter og følge med på markedet. 

—Mine flotte kolleger er åpne for spørsmål og diskusjoner, og gir meg verdifull kunnskap og nye perspektiver som er utrolig givende, forteller Hedda.  

Hedda Johannes Furenes er trainee i Formue

Hedda Johanne Furenes er glad i trening og friluftsliv, som deles med hennes firbente turkamerat Toya. Da hun landet trainee-stillingen i Formue ble planene om videre studier på Copenhagen Business School satt på vent et år.

Stor interesse

De tre traineene som kommer rett fra videregående fordeles på to ulike avdelinger i Formue, investeringsavdelingen og  investorservice.

—Vi samkjører søknadsprosessene for de tre stillingene slik at vi finner en god match. Det kreves ingen forkunnskaper, men vi ser etter kandidater som er lærevillige og nysgjerrige. Vi ønsker søkere fra hele landet og Hedda er et veldig godt eksempel på at dette er en mulighet flere utenfor Oslo bør få øynene opp for, sier Merete Borg Larsen, Head of People i Formue.  

Det er alltid stor interesse når engasjementene utlyses. Foruten Hedda, falt valget i fjor på Sander Burton Gran og Cecilie Hvammen til stillingene for VGS-elever, i tillegg til  Ulrikke Hande som Bachelor-trainee.

— Det er alltid hyggelig at så mange viser interesse for å jobbe Formue, og det er synd at vi ikke kan tilby alle som søker en jobb hos oss. Vårt mål er at alle kandidater skal oppleve som prosessen en god erfaring og at møtet med oss oppleves positivt, sier Merete Borg Larsen.  

Vi utlyser nå nye trainee-stillinger. Søk her

En smak av det virkelige liv 

Cecilie Hvammen fra Snarøya i Bærum er 19 år og kom fra Stabekk Videregående skole til Formue. Cecilie jobbet tidligere på butikken «Olivelle» og har vært privatlærer for elever på ungdomsskolen. Hun har vært aktiv håndball-spiller og er glad i å være i aktivitet. Som Junior Investorservice Konsulent på Investorservice jobber hun med kundeadministrasjon og -rapportering. Hun føler hun har lært mye mer enn forventet.  

Cecilie Hvammen trainee i Formue

Vil til NTNU: Cecilie Hvammen (19) har planer om å studere for å bli sivilingeniør ved NTNU i Trondheim etter at året i Formue er slutt.

— Læringskurven er bratt, og jeg har måttet tilegne meg kunnskap om finans og økonomi som man kanskje ikke hadde lært før langt inn i studiene. Det kommer svært godt med ettersom jeg ikke har planer om å studere finans, men kanskje jeg kommer til å jobbe med det senere i livet. Det er også en fordel å ha lært hvordan det er å jobbe på et kontor, man får en smakebit på det virkelige liv, sier Cecilie.

— Dessuten er det et utrolig bra arbeidsmiljø i Formue. Vi har ofte afterwork eller fredagspils, enten om det er bare noen få fra avdelingen eller med hele Oslo-kontoret. Det er også veldig gøy å få være med på årssamling og julebord, forteller hun.

Verdifull arbeidserfaring  

Sander Burton Gran, som er i samme stilling som Cecilie, trekker frem at han har fått en unik arbeidserfaring.

— Vi har mange ulike arbeidsoppgaver som gir en variert arbeidsdag, med alt fra ekstern rapportering til kontroller og rutinearbeid. Jeg får både finansrelatert kunnskap, relevante IT-kunnskaper og ikke minst innsikt i rådgivning. Dessuten er jeg i gang med å bygge nettverk lenge før mine jevnaldrende engang har tenkt på å laste ned LinkedIn, forteller Sander, som omtaler seg selv som en sosial person som også liker å lese.

Stillingen i Formue har forsterket ønsket om å jobbe innen økonomi, så han har søkt på videre finansstudier blant annet i Edinburgh. 

Sander Burton Gran er trainee i Formue

Sander Burton Gran føler arbeidsmiljøet i Formue er veldig inkluderende, og at han får være med på mye sosialt. -Vi blir behandlet likt som alle andre ansatte, og har ved flere anledninger opplevd at kollegaer har glemt at vi er juniorer, sier han.

Teori blir til praksis 

Formue har også et trainee-program rettet mot bachelorstudenter. Ulrikke Hande er en av to bachelor-trainees hos Formue. Hun kom fra en Bachelor of Business Administration fra BI og har nå et toårs engasjement i Formue før hun tar en mastergrad. I rollen som investeringsanalytiker innen Private Equity og Eiendom er hovedoppgavene rapportering, likviditetsstyring og drift.  Som en svært sosial person setter hun stor pris på arbeidsmiljøet i Formue, og hun opplever at selskapet har søkelys på trivsel.

Ulrikke Hande

God erfaring til videre studier: Jobben i Formue har gitt Ulrikke Hande et fortrinn når hun etterhvert skal ta en masterutdanning.

— Det er spennende å få utøve teori i praksis. Jeg tror det er fordelaktig med tidlig arbeidserfaring. Man får mange flere knagger å henge ny informasjon på i møte med senere studier eller jobber. Det gir meg et fortrinn i forhold til andre som er like langt i utdanningsløpet, sier Ulrikke.

Har du lyst til å jobbe hos Formue?

Søknadsfristen for å bli Trainee VGS i Formue er 1.mars. Her kan du lese mer om stillingene og finne søknadsskjema.  Du kan også bli med på digital presentasjon den 15. februar der vi forteller om juniorstillingene. Det vil bli mulighet for å stille spørsmål.  

— På våre karrieresider kan du lese mer om begge rollene, og du kan også registrere din profil slik at du blir varslet når vi skal annonsere nye ledige stillinger. Foruten trainee-rollene våre, har vi mange andre spennende roller innenfor ulike områder som regnskap, finansiell rådgivning, teknologi, markedsføring og mer. Vi ansetter også personer som kommer direkte fra studier uten erfaring i visse roller, sier Merete Borg Larsen.  

Karrieresider Norge

Karrieresider Sverige:

Hege Høpfner Content Producer i Formue

Hege produserer artikler og videoer til Formues nettsider og sosiale medier, og er en erfaren innholdsprodusent.

Kontakt oss