Kron inngår storavtale med Akademikerne Pluss

Skrevet av Ingun Stray Schmidt

(Fra venstre: Thomas Bergan, juridisk direktør i Akademikerne Pluss, Einar Espolin Johnson, administrerende direktør i Akademikerne Pluss, Emma Tryti, styreleder i Kron og Joar Hagatun, daglig leder i Kron)

Sparetjenesten Kron har signert en avtale med Akademikerne Pluss, som forhandler medlemsfordeler for 12 foreninger i Akademikerne og når over 200 000 medlemmer. Kron skal bistå organisasjonen i utvikling av en ny og bedre pensjonsløsning for medlemmene. 

Akademikerne Pluss har i vår hatt en anbudsprosess for en ny pensjonsløsning for medlemmene. Nå er det kjent at Kron vant anbudet.

– Det er veldig gledelig at så mange aktører i finansbransjen melder seg på når vi legger ut et så stort anbud. Valget falt på Kron, som med Formuesforvaltning i ryggen stiller med 20 års bransjeerfaring. Norske pensjonsløsninger har historisk sett vært for dyre og lite brukervennlige. Sammen med Kron vil vi endre på dette, sier Einar Espolin Johnson, administrerende direktør Akademikerne Pluss.

– Vi er både stolte, ydmyke og glade over å bli valgt som tilbyder for Akademikerne Pluss sine medlemmer. Folk flest opplever pensjon som komplisert og lite oversiktlig, og det er det ingen grunn til. Vi gleder oss til å gjøre pensjon engasjerende med enkle løsninger som er forståelig for alle, sier Emma Tryti, styreleder i Kron.

Pensjonsendringer fra nyttår

I januar neste år vil nordmenn med innskuddspensjon få en ny pensjonskonto, såkalt «Egen pensjonskonto». Dette innebærer at all opptjent pensjon samles hos leverandøren som er valgt av hver enkeltes nåværende arbeidsgiver.

– Pensjon fra tidligere arbeidsforhold vil tvangsflyttes om du ikke gjør noe til neste år. Vårt mål er at så mange som mulig skal kunne ta bevisste og godt informerte valg som på sikt fører til bedre pensjonsutbetalinger for den enkelte. Sammen med Akademikerne Pluss setter vi oss nå i førersetet for de endringene som skal komme i pensjonsmarkedet, og sikrer nødvendig valgfrihet for medlemmene, forklarer Joar Hagatun, daglig leder i Kron.

Sammen vil Kron og Akademikerne Pluss kunne tilby eksisterende og nye medlemmer i de aktuelle foreningene en skreddersydd pensjonskonto med gunstige vilkår. Gjennom Kron vil brukerne enkelt, engasjerende og oversiktlig kunne følge med på verdiutviklingen av sin egen pensjon.

– Det blir stadig viktigere at folk tar aktive grep for å sikre pensjonen sin, og gjennom denne avtalen gir vi medlemmene et veldig godt utgangspunkt. Sammen med Kron skal vi tilby en fremtidsrettet og brukervennlig løsning, der hvert enkelt medlem kan ta skreddersydde investeringsvalg som passer best for deres livssituasjon og planer, avslutter Espolin Johnson.

-Bekreftelse for Kron

Kron er et norsk teknologi- og verdipapirforetak som tilbyr spareløsninger i et enkelt, oversiktlig og lærerikt format. Selskapet har på kort tid fått nærmere 40 000 kunder. Selskapet ble etablert av Formuesforvaltning, men har nå en eiersits med ulike aksjonærer som inkluderer de ansatte, Pecunia, Ringgården, Formuesforvaltning samt enkelte mindre aksjonærer.

-Avtalen er en bekreftelse for Kron, ikke bare av kvaliteten i tjenesten, men også for teamet som klarer å vinne så store avtaler i konkurranse med de største aktørene i bransjen, sier ansvarlig for forretningsutvikling Anders Zachrisson i Formuesforvaltning.

 

Ingun Stray Schmidt Head of PR and content i Formue

Ingun har ansvar for innhold og PR i Formue. Hun har redaksjonelt ansvar for alt skriftlig materiell som publiseres på Formues blogg Innsikt, samt rapporter som produseres fra Formues Marketingavdeling. Hun er konsernets pressekontakt.