Quiz-plattformen Kahoot! som nylig ble notert på Oslo Børs, har nå en børsverdi på noe under fem milliarder kroner. Mange av Formuesforvaltnings kunder har vært med på reisen gjennom PE-fondet Northzone VII.
Verdien av det norske gründerselskapet Kahoot! har gått til himmels det siste året. Da selskapet i fjor ble tatt opp på den såkalte OTC-listen, var verdien under en milliard kroner. Nylig ble selskapet tatt opp på handelsplassen Merkur Market på Oslo Børs. Da hadde verdien steget til over fem milliarder kroner. Nå har kursen falt noe tilbake siden noteringen, men utviklingen har uansett vært svært hyggelig for mange av Formuesforvaltnings kunder. Gjennom årgangsløsningen Private Equity 2013-2014 er mange av våre kunder investert i PE-fondet Northzone VII, som igjen er en av de store eierne i Kahoot!
Skal øke inntektene
Kahoot! er et gratis onlinebasert quizspill som blir brukt både i læring og av private grupper. Spillet går ut på at man lager en quiz der deltakerne deltar online. Selskapet ble etablert i 2011 og er blitt enormt populært. Ifølge nettstedet e24, har selskapet ambisjoner om å øke inntektene fra ti til over 50 millioner dollar innen 2021. Inntektene skal komme fra månedlige abonnement fra kundene. Så langt skal Kahoot! ha fått 50.000 lærere til å tegne abonnement, ifølge e24.no.
Flere suksesser
Formuesforvaltning har helt siden 2005 investert i ulike fond i Northzone. Mange av våre kunder har gjennom investeringer i disse fondene vært medeiere i kjente svenske suksess-selskaper som Spotify, iZettle og Klarna. Med Kahoot! har Northzone nok engang vist god teft med sine investeringer.
– Kahoot! skalerer nå raskt og kan vise seg å bli et nytt navn på listen over velkjente selskaper Formuesforvaltning har vært investert i. Fra et norsk perspektiv er det spesielt spennende at dette nå skjer, ettersom Norge hittil har manglet den «forløsende» kraften en slik suksesshistorie bidrar med i økosystemet for tidligfaseselskaper, sier Fredrik Lie-Nielsen, som er ansvarlig for alternative investeringer i Formuesforvaltning.
– Noe av grunnen til at Sverige har mange flere slike selskaper har vært nettopp effekten av de første suksesshistoriene i det lokale miljøet, ved at mange av de som var med første gang senere starter nye selskaper og lettere tiltrekker seg vekstkapital, sier han.