Formuesdag med «human touch»

Skrevet av Ingun Stray Schmidt

Hvorfor forsvant ikke bilkøene inn til byene da internett kom? Og hvorfor er sjakk mer populært enn noensinne, selv om datamaskinene kan slå verdens beste sjakkspillere? Formuesdagen 2019 belyser verdien av «human touch» fra fire foredragsholderes ulike ståsteder.

Den 20. november arrangeres Formuesdagen for 14. år på rad. I år er temaet «human touch», der vi skal få høre hvordan den menneskelige innsatsfaktoren skaper verdi i en verden som blir mer og mer digital.

(artikkelen fortsetter under videoen)

https://vimeo.com/371448812

[av_button_big label=’Klikk her for mer informasjon og påmelding’ description_pos=’below’ link=’https://formue.no/formuesdagen-2019/’ link_target=” icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ custom_font=’#ffffff’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ color_hover=’theme-color-subtle’ custom_bg_hover=’#444444′ av_uid=’av-tgm6g0′ custom_class=” admin_preview_bg=”][/av_button_big]

Inspirerende

– Årets foredragsholdere har svært ulike bakgrunner og vil derfor kunne snakke om betydningen av «human touch» fra veldig spennende ståsteder, sier Daniel Kobberstad Moe, som er ansvarlig for arrangementer i Formuesforvaltning.

– Dette blir en reise i alt fra Den nye Silkeveien og kinesernes enorme infrastrukturprosjekt til «inn i hodet» på Magnus Carlsen. Vi tror deltakerne på årets arrangement kommer til å få verdifull ny innsikt som både er inspirerende og tankevekkende, sier Kobberstad Moe.

Kinas ambisiøse prosjekt

Noen har kanskje hørt om Kinas store infrastrukturprosjekt «One Belt, One Road» fra før. De aller fleste vil nok bli overrasket over hvor ambisiøst det kinesiske prosjektet er. En som har unik innsikt i dette prosjektet, er risikoanalytiker Arne Elias Corneliussen, som er sjef for det geopolitiske analyseselskapet Norwegian Risk Consulting International (NRCI). Han har gjennomført en ekspedisjon fra Shanghai til Istanbul, også kalt Den nye Silkeveien.

– Jeg gleder meg å komme på Formuesdagen og holde foredrag om denne ekspedisjonen, sier Corneliussen.

Reiste 16.000 kilometer

– Jeg reiste 16.000 kilometer med tog, bil og buss der jeg kartla den geopolitiske dynamikken, logistikk-klynger og infrastrukturen som Kina jobber med å utvikle gjennom det som kalles «One Belt, One Road». Dette er et prosjekt med to dimensjoner, både en maritim dimensjon og den landbaserte aksen, sier han. I foredraget vil han også komme inn på hvordan reisen ble gjennomført.

– Da er det naturlig å trekke inn temaet «human touch». Det handler om å ha respekt for mennesker, å se og lytte og gjennom det få unik innsikt som kan gi nøkkelen til å ta de riktige beslutningene, sier Corneliussen.

Sjakken fikk et løft

Interessen for sjakk har eksplodert i Norge, og mange fulgte kanskje nylig med på VM i såkalt fischersjakk. Teamet bak Magnus Carlsen, Espen Agdestein og Peter Heine Nielsen kommer til Formuesdagen for å fortelle om hvordan toppspillerne i sjakken bruker teknologi for å prestere best mulig.

– Jeg husker godt matchen mellom IBM-programmet Deep Blue og Garry Kasparov i 1977, der Kasparov til slutt tapte for Deep Blue, sier Espen Agdestein. Mange trodde det var slutten på sjakken, men slik ble det ikke. Internett og teknologi har gjort sjakk mye mer tilgjengelig og spennende å se på.

Viktig verktøy

For spillerne har computerne blitt et viktig verktøy både under og i forberedelsene til mesterskapene. Samspillet mellom computerne og den menneskelige hjernen blir sentralt når de to sjakkentusiastene står på scenen på Formuesdagen.

– Magnus har et stort team som jobber med dette. Han har hatt et annet perspektiv på dette enn mange andre. Magnus opplevde seg som den beste spilleren, men brukte computeren til å finne terreng å spille i hvor de andre ikke hadde fokus. Han prøvde å finne stillinger der computeren mente stillingen var lik, men der Magnus så at for et menneske var det muligheter å jobbe med dette, sier Agdestein.

Alle kan gjøre noe

Administrerende direktør Bjørn Haugland i Skift vil belyse «human touch» fra et helt annen innfallsvinkel. Haugland leder Norges nye klimanettverk Skift, som har som formål å vise hvilke forretningsmuligheter som ligger i overgangen til et samfunn med lavere utslipp.

– Med formue kommer makt, og med makt kommer det et ansvar. I den tiden vi står i nå, er det økende risiko å ikke gjøre de rette tingene, samtidig som det er store muligheter til å flytte tankekraft, investeringer, ideer, tid og alt en kan bidra med inn mot et grønt skifte, sier Haugland.

– Norge har en mulighet til å styrke sin konkurransekraft ved å være et utstillingsvindu. Kjernen i det jeg skal si på Formuesdagen, er at vi lever i en verden som våkner opp til at bærekraft blir viktigere, og også et næringsliv som får øynene opp for det. Jeg ønsker å inspirere til at ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre noe, sier Haugland.

Klynger gir vekst

I tillegg til de ovennevnte kommer forskningssjef ved Housing Lab, Erling Røed Larsen. Temaet for hans foredrag er agglomerasjon.

– Agglomerasjon er et vanskelig ord, men det betyr egentlig bare at ting samler seg sammen i klynger. Jeg skal snakke om hvorfor agglomerasjon er viktig for kunnskapsøkonomien, i motsetning til for eksempel jordbruksøkonomien, hvor man kunne ha jordbruk ganske uavhengig av andre enheter, sier Røed Larsen.

– Dette har det etter hvert blitt mye litteratur på. På alle store økonomiske konferanser snakker man om agglomerasjon nå, sier han.

F.v.: Øystein Bø, administrerende direktør i Formuesforvaltning og Daniel Kobberstad Moe, Head of Events and Productions i Formuesforvaltning.

Økt engasjement

Administrerende direktør Øystein Bø i Formuesforvaltning trekker frem at årets tema er valgt for å belyse betydningen av menneskelige relasjoner.

– Vi investerer mye i utvikling av ny teknologi i Formuesforvaltning, men vår virksomhet bygger på menneskelige relasjoner. Gode teknologiske løsninger, som blant annet vår nye app, gjør det enklere for kundene å holde seg oppdatert i kundeforholdet, og legger til rette for økt engasjement og enda bedre samtaler mellom kundene og rådgiverne. Vi tror rett bruk av teknologi i kombinasjon med gode menneskelige relasjoner skaper den beste kundeopplevelsen, sier Bø.

Stor interesse

Kobberstad Moe opplyser at det er stor interesse for Formuesdagen.

– Påmeldingene strømmer på men vi har fortsatt noen ledige plasser så nå er det bare å melde seg på, sier Kobberstad Moe.

[av_button_big label=’Klikk her for mer informasjon og påmelding’ description_pos=’below’ link=’https://formue.no/formuesdagen-2019/’ link_target=” icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ custom_font=’#ffffff’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ color_hover=’theme-color-subtle’ custom_bg_hover=’#444444′ av_uid=’av-tgm6g0′ custom_class=” admin_preview_bg=”][/av_button_big]

På denne siden finner du fullt program for arrangementet. Her publiseres det også fortløpende artikler og annet aktuelt innhold.

Ingun Stray Schmidt Head of PR and content i Formue

Ingun har ansvar for innhold og PR i Formue. Hun har redaksjonelt ansvar for alt skriftlig materiell som publiseres på Formues blogg Innsikt, samt rapporter som produseres fra Formues Marketingavdeling. Hun er konsernets pressekontakt.