Fra VGS til jobb som trainee: — Helt unik mulighet

Skrevet av Formue

Formue tilbyr tre ettårige engasjement, til studenter som nettopp er ferdig med videregående skole. Dette er en unik inngangsbillett til finansbransjen, og et springbrett til videre utdanning og arbeidslivet. 

En trainee jobber i investeringsavdelingen mens to andre jobber i vår avdeling for investorservice. Vi samkjører søknadsprosessen, slik at vi finner en god match. Det er ingen forkunnskaper som er nødvendig. Vi ser etter kandidater som er læringsvillige og nysgjerrige, sier Merete Borg Larsen, Head of People & Processes i Formue. 

Det var stor interesse da engasjementene ble utlyst i fjor sommer. Valget falt på Sandra Dahl (20), Cecilie Lødrup Østenheden (20) og Hanna Skaarberg (20). Larsen forteller at de har tatt mye ansvar i sine roller og bidrar på ulike områder, både i driften og med forbedringer. 

Vi er veldig takknemlige for det arbeidet Sandra, Cecilie og Hanna leverer. De ble inkludert i teamet og oppgavene fra dag én, og de har virkelig tatt ansvar. Vi har gode erfaringer med at våre traineer kommer med kloke innspill. Dette gjør at vi kontinuerlig forbedrer våre leveranser til kundene. 

Svært lærerikt 

Skaarberg, som kom fra Ullern VGS og som ved siden av sin lidenskap for musikk interesserer seg for økonomi, dataanalyse og IT, forteller at hun har lært utrolig mye på kort tid. 

 Man blir absolutt «kastet ut i det», og lærer utrolig mye. Jeg har fått være med på mange spennende prosjekter, og stillingen i seg selv er jo veldig selvstendig. Det har gitt meg rom til å finne på nye ting, foreslå måter vi kan forbedre prosesser på samt utvikle nye modeller. 

 Noe jeg spesielt verdsetter er datakunnskapene jeg tilegner meg her. Jeg føler meg allerede helt sjef over Excel. Bloomberg bruker jeg også på daglig basis, og det er det veldig kult å ha god erfaring med. Kombinasjonen med finans og IT synes jeg er helt gull, sier Skaarberg. 

Trainee Skaarberg

Skaarbergs ansvarsoppgaver inkluderer blant annet drift og utvikling av modeller samt rapportering av Formues likvide løsninger.

Skaarberg er en del av et team på rundt 20 stykker, som har ansvar for å forvalte kapitalen til Formues kunder. Hun forteller at hun trives svært godt sammen med sine kolleger og gleder seg til å gå på jobb hver dag. 

 Erfaringene jeg får her føles nesten mer verdifulle enn det jeg kan forvente å lære på daglig basis på universitet. Det er mye arbeid, men for dem med genuin interesse for faget så er det bare moro – læringspotensialet er så stort. Jeg føler meg virkelig heldig som får tilbringe et år her, sier Skaarberg. 

Unik mulighet 

Østenheden og Dahl jobber sammen på investorservice-avdelingen. Som juniorkonsulent på investorservice har de ansvaret for å bistå formuesforvaltere med blant annet finansiell rapportering, gjennomføring av handler på vegne av kunder samt å bistå resten av teamet med kapitalinnkallinger og utbetalinger m.m. 

 Det er et stort ansvar, og en enormt stor tillitt selskapet gir til oss unge, uerfarne juniorer. Det vi gjør i systemene vises til kundene, så det er viktig å gjøre et nøyaktig arbeid, sier Dahl. 

Østenheden, som fullførte videregående på Valler VGS i fjor, ble tipset om stillingen av hennes lærer i historie og religion. Etter å ha lest mer om selskapet, var hun skråsikker på at dette var det riktige valget. Hun snakket med tidligere elever som har jobbet i Formue, og ferdigstilte søknaden bare 24 timer etter at hun hadde blitt opplyst om stillingen. 

Trainee Cecilie Lødrup Østenheden

Østenheden forteller at hun setter stor pris på å få jobbe med så mange kunnskapsrike og dyktige mennesker, som genuint ønsker forberede henne så godt som mulig for fremtiden.

 Min helt fantastiske lærer visste at jeg drømte om en karriere innen økonomi eller business. Han har hatt tidligere elever som har jobbet som traineer hos Formue, og han foreslo at jeg skulle søke, sier Østenheden og fortsetter: 

Grunnen til at jeg var så interessert, er at dette er en helt unik mulighet. Jeg har ikke hørt om noe lignende. Etter at jeg begynte å jobbe her har jeg bare blitt enda mer overbevist om at dette er det beste jeg kunne gjort for å forberede meg på fremtiden. 

Fått mange gode sosiale relasjoner

Sandra Dahl, som fullførte videregående på Nydalen VGS med programområde realfag, forteller at de har blitt tatt godt imot fra dag én. 

— Vi har mange av de samme arbeidsoppgavene som erfarne ansatte med god utdannelse. Vi får med oss arbeidserfaring, som uavhengig av senere studier eller arbeidsvalg, er nyttig å ha med seg videre. Minst like viktig, har jeg lært om selskapets kultur, og jeg har fått mange gode sosiale relasjoner via et fantastisk, inkluderende arbeidsmiljø. 

Ønsker du å søke på våre Trainee VGS-stillinger? Les mer her! 

Springbrett til videre utdanning 

Østenhedens karrieredrøm innen økonomi og business har blitt forsterket under hennes periode i Formue. Når perioden som junior er over i juni, er planen å studere International Business Administration på Rotterdam School of Management i Nederland. 

Jeg ser veldig frem til studietiden, men det er også litt rart å tenke på at jeg ikke skal jobbe i Formue til høsten. Selv når jeg ikke lenger er trainee håper jeg på å holde kontakten. Jeg kunne absolutt tenke meg å komme tilbake til selskapet om noen år, sier Østenheden. 

I likhet med Østenheden, ønsker Skaarberg også å studere videre i et annet land i Europa. 

 Jeg har nettopp søkt studier i London og tenker å søke på forskjellige universiteter andre steder i Europa. Jeg planlegger å studere finans, ettersom jeg synes mikroøkonomi er den mest spennende delen av økonomifaget, sier Skaarberg. 

I Formue har Skaarberg fått øynene opp for private equity (selskaper som ikke er børsnotert), ettersom hun tilbringer mye tid sammen med private equity-teamet på investeringsavdelingen. Hun forteller at dette fagområdet har gitt mersmak og kan se for seg å jobbe med dette på et senere tidspunkt. 

 Når det gjelder jobb, så ønsker jeg å gå videre i det sporet jeg er i nå, altså innen private banking. Jeg håper også jeg kan lære mer om private equity, og kanskje jobbe med det en gang i fremtiden. Alle som er ansvarlig for de ulike aktivaklassene i investeringsavdelingen er utrolig åpne og ivrige på å lære bort det de kan. Jeg føler meg veldig velkommen til å involvere meg og ta ansvar for egen læring, sier Skaarberg. 

Kan lede til riktig studievalg 

Det er mange som er usikre på hva de ønsker å studere etter videregående utdanning. En ny rapport fra SSB viser at en av fire studenter som begynte å studere i 2012, droppet ut. Over 25 prosent av disse returnerte til skolebenken og fullførte nytt studium. 

Å ta et år i en trainee-stilling etter videregående skole kan bidra til at man lærer mer om seg selv, og finner ut av hva man ønsker videre i livet. Dahl forteller at perioden i Formue har vært veldig verdifull, men at hun også har innsett at en økonomisk retning ikke er den riktige for henne. 

Trainee Sandra Dahl

Jeg har fått mange gode sosiale relasjoner via et fantastisk, inkluderende arbeidsmiljø, sier Dahl om hennes periode i Formue.

 Jeg hadde enda ikke helt bestemt meg for hva jeg ønsket å studere, og tenkte derfor at å jobbe i Formue ville være en ypperlig mulighet til å finne ut om jeg kunne tenke meg en karriere innen finans og økonomi, sier Dahl og fortsetter: 

 Å jobbe i Formue har utelukkende vært en positiv opplevelse. Jeg har lært masse om hvordan det er å være i arbeidslivet, og har fått et større innblikk i hva det vil si å jobbe med finans og økonomi. Jeg setter utrolig stor pris på muligheten jeg har fått, og kunnskapen jeg tar med meg videre. Likevel, har jeg bestemt meg for å begynne på medisinstudiet til høsten, sier Dahl. 

Anbefaler å søke på 

HR-sjef i Formue Merete Borg Larsen

HR-sjef i Formue Merete Borg Larsen anbefaler studenter å sende inn en søknad.

Merete Larsen oppfordrer studenter som går i 3. klasse på VGS til å sende en søknad. 

 Jeg anbefaler virkelig at man søker. Jeg forstår det kan være litt skummelt å starte fulltid i en bransje man kanskje ikke kjenner så godt. Vi håper våre traineer opplever at de er fullverdige medlemmer av teamet i den perioden de er her. Etter videre studier og erfaring hos andre, så kan det jo være våre veier møtes igjen. Vi håper de ser på Formue som fremtidig arbeidsgiver og at de får både gode minner og relevant erfaring fra tiden hos oss, sier Larsen. 

 Våre traineer er våre beste ambassadører, og det å delta i rekrutteringsprosessen gir også god kunnskap man kan ta med seg videre når man skal nye jobb senere i livet. Våre traineer får gode referanser fra oss og skaper relasjoner med mulige fremtidige mentorer som det kan være fint å opprettholde dialog med på et senere tidspunkt, avslutter Larsen. 

Les mer om våre Trainee VGS-stillinger og send en søknad her!

Kontakt oss