Lederskifte i Formue

Skrevet av Ingun Stray Schmidt

Viseadministrerende direktør Alexander Heiberg tar over som konstituert administrerende direktør i Formue den 1. februar 2024. Avtroppende administrerende direktør Øystein Bø fortsetter i Formue. Han skal fremover prioritere sin tid med kunder og videreføre styrearbeid i selskapets operative virksomheter i Norge, Sverige og Danmark.

̶  Øystein Bø har gjennom 15 år gjort en imponerende jobb som leder for Formue. Under hans ledelse har vi bygget det sterkeste kompetansemiljøet i Norden med de mest fornøyde kundene. Kapitalen selskapet har under rådgivning og forvaltning har vokst fra 25 milliarder til over 150 milliarder. Vi er nå et nordisk Financial Life Management-selskap med 25 lokalkontorer i Norge, Sverige og Danmark og 420 ansatte, sier styreleder Harald Troye i Formue.

̶  Vi skulle gjerne sett at Øystein fortsatte i stillingen, men han har ønsket å prioritere mer tid fremover med kundene, styrearbeid og med strategiske prosjekter. Øystein er en av landets mest erfarne innen dette fagområdet, og han vil bli en verdifull ressurs for selskapet og våre kunder fremover, sier Troye.

Følger planen som er lagt

Formue avsluttet 2023 med et stort antall nye kunder og rekordhøy kapital under rådgivning og forvaltning.

̶  Selskapet følger planen som er lagt. Vi fortsetter å utvikle kundeopplevelsen og er takknemlig for alle de gode tilbakemeldingene vi får fra kundene. Formue ble ved slutten av fjoråret kåret til beste norske selskap innen Private Banking for åttende år på rad. Det er en utrolig prestasjon av de mange dyktige medarbeiderne, sier Troye.

̶  Jeg vil takke for en fin og innholdsrik tid der jeg har fått anledning til å lede utviklingen av Formue i samarbeid med dyktige medarbeidere og våre kunder. Jeg er stolt over alt vi har fått til sammen. Nå er det på tide å gi stafettpinnen videre. Jeg gleder meg til å få bidra med min erfaring og kompetanse både i rådgivningen og i utviklingen av Formues operative selskaper, sier Øystein Bø.

Ingun Stray Schmidt Head of PR and content i Formue

Ingun har ansvar for innhold og PR i Formue. Hun har redaksjonelt ansvar for alt skriftlig materiell som publiseres på Formues blogg Innsikt, samt rapporter som produseres fra Formues Marketingavdeling. Hun er konsernets pressekontakt.

Kontakt oss