Ønsker å styrke eierstrukturen

Skrevet av Ingun Stray Schmidt

Formuesforvaltning er i god utvikling og har betydelig vekst. Nå legger vi en ny femårsplan der vi har til hensikt å levere enda bedre og flere rådgivningstjenester til våre eksisterende og nye kunder. Vi ønsker derfor å styrke eierstrukturen i selskapet slik at den best mulig kan støtte oss på denne reisen.

– Formuesforvaltnings grunnpilar er å sette kundene først.  Vi jobber kontinuerlig med å gjøre kundeopplevelsen bedre, sier administrerende direktør Øystein Bø.

– Ambisjonene for selskapet fremover er at vi skal levere enda bedre og flere rådgivningstjenester til kundene våre, vokse videre i Sverige samt at vi vurderer ytterligere ekspansjonsmuligheter i Norden. Vi bygger sten på sten mot vårt mål om å bli det ledende uavhengige miljøet for Financial life management i Norden.

Stort behov for rådgivning

Siden 2016 har antall formuende personer i Norge og Sverige (definert som personer med en million dollar i finansiell formue) økt med 20 prosent til 326.000. Det viser tall fra konsulentselskapet CapGemini.

I samme periode har kapitalen Formuesforvaltning har under rådgivning og forvaltning økt med 50 prosent til 90 milliarder kroner.

– Det ligger et stort potensial for rådgivning. Undersøkelser viser at de fleste formuende mangler en strukturert plan for hvordan formuene skal forvaltes og videreføres til neste generasjon, sier Bø.

– Vi har jobbet med helhetlig rådgivning overfor formuende familier og privatpersoner i 20 år og har bygget et kompetansehus som vi opplever at kundene setter pris på. Nå ønsker vi å øke satsingen ytterligere, for å kunne være en god partner for de som har behov for våre rådgivningstjenester. Det har vi et nordisk perspektiv på, sier Bø.

Vil styrke eierstrukturen

Med dette som bakteppe ønsker Formuesforvaltning å styrke eierstrukturen.

– Vi søker nå etter en partner som kan komme inn med komplementær kompetanse og ressurser som styrker oss på veien videre. Etter en grundig prosess valgte vi investeringsbanken Houlihan Lokey som rådgiver for selskapet i arbeidet med å styrke eierstrukturen. Selskapet er ledende innenfor dette feltet og har bistått en rekke selskaper innenfor Wealth Management-bransjen internasjonalt, sier styreleder Harald Troye.

Les også: – Vi skal fortsatt være pionerer!

Aksjepost til salgs

Bakgrunnen for at det er en mulighet å få inn en ny eier går fire år tilbake. Da ble det gjennomført en transaksjon der ledende ansatte kjøpte en større aksjepost fra Storebrand gjennom selskapet Phoenix Management AS.  I den sammenheng ble det avtalt at det skulle legges til rette for likviditet i aksjen i 2021.

– Formuesforvaltning har helt siden oppstart hatt ansatte på eiersiden. Selskapets fremtidsutsikter er svært gode, og både ledelse og ansatte ønsker å være med videre på eiersiden, sier Troye.

Han opplyser at selskapets to hovedaksjonærer Ringgården (Ole Jacob Sunde) og Pecunia (Petter Neslein) også er langsiktige eiere.

– De ønsker å være med videre og begge ser frem til en spennende prosess med å finne den rette partneren, sier Troye.

Nye styremedlemmer

Han tok nylig over styreledervervet i Formuesforvaltning etter Ole Jacob Sunde, som har sittet ved roret siden oppstart for 20 år siden.

– Bytte av styreleder samt at Anne Worsøe og Victoria Thore har kommet inn som nye styremedlemmer er knyttet til ønsket om fornyelse kombinert med god kontinuitet. Ole Jacob er fortsatt en engasjert eier og styremedlem, sier Troye.

– Vi gleder oss til å komme i dialog med og bli kjent med investorer som kan bidra til å løfte Formuesforvaltning ytterligere. Kombinasjonen av utrolig dyktige medarbeidere og en fremtidsrettet  teknologiplattform gjør at Formuesforvaltning har et meget godt potensiale i årene fremover, avslutter Troye.

Del artikkel

Ingun Stray Schmidt Head of PR and content i Formue

Ingun har ansvar for innhold og PR i Formue. Hun har redaksjonelt ansvar for alt skriftlig materiell som publiseres på Formues blogg Innsikt, samt rapporter som produseres fra Formues Marketingavdeling. Hun er konsernets pressekontakt.