Revolution Race børsnoteres: – Reisen har vært helt fantastisk

Skrevet av Formue

Pernilla og Niclas Nyrensten har sammen tatt selskapet Revolution Race fra faren til Pernillas garasje til hovedlisten på den svenske Stockholms-børsen på kun åtte år. Onsdag 16. juni ble Pernilla den første svenske kvinnelige gründeren som børsnoterer sitt eget selskap. Kunder av Formuesforvaltning har indirekte eierskap i selskapet gjennom private equity-selskapet Altor.

I 2013 ble Revolution Race grunnlagt av administrerende direktør Pernilla Nyrensten og kreativ leder Niclas Nyrensten. Paret startet sports- og friluftsmerket Revolution Race i faren til Pernillas garasje i Borås, Sverige. Selskapets forretningsmodell går ut på å selge friluftsklær med innovativ design, høy kvalitet og funksjonalitet til overkommelige priser direkte til forbrukere.

Siden oppstarten har selskapet hatt en enorm vekst, og deres produkter selges i dag til rundt 35 land. Onsdag 16. juni ble Revolution Race børsnotert i Sverige. Med det ble Pernilla Nyrensten den første kvinnelige gründeren som leder sitt eget selskap til den svenske hovedbørsen.

– Denne reisen har vært helt fantastisk med tanke på at vi begynte med 300.000 kroner i startkapital og en virksomhet i pappas garasje. Siden oppstart har vi vokst til å omsette for 732 millioner svenske kroner på et rullende gjennomsnitt på 12 måneder ved utgangen av mars 2021, og har alltid siktet mot minimum 20 prosent i margin.

I løpet av det siste årene har det vært et rekordantall nye børsnoteringer. Flere av disse selskapene er ikke særlig lønnsomme i dag, men har et mål om å oppnå sterke resultater en gang frem i tid. Pernilla Nyrensten forteller at selskapet hele tiden har hatt som målsetning å vokse i størrelse og øke lønnsomheten.

– Vi har aldri hatt behov for å velge mellom vekst og bra lønnsomhet, begge deler går an å oppnå samtidig.

Store fremtidsplaner

Pernilla Nyrensten er fornøyd med børsnoteringen og gleder seg til reisen videre

Selskapet har store planer om å fortsette å utvide sin virksomhet. Innen regnskapsåret 2023/24 er målsetningen å omsette for to milliarder svenske kroner og ha en driftsmargin på 25 prosent.

– Vi har historisk oppnådd de målene vi har satt oss. Målet skal nås ved å utvide vårt produktsortiment og vokse i eksisterende og nye markeder.

I 2017 investerte private equity-selskapet Altor i Revolution Race med ambisjon om å støtte grunnleggernes vekstplan. Managing partner i Altor, Andreas Källström, forteller at selskapet har stor tro på selskapets fremtidsplaner og at de vil beholde en stor del av aksjene også etter børsnoteringen.

– Revolution Race er blitt et av verdens mest suksessrike D2C (direct to consumer)-selskaper. Dette er blitt mulig på grunn av et fantastisk team i selskapet og dyktige grunnleggere. Vi hadde sterk tro på grunnleggerne Pernilla og Niclas og partnerskapet med dem.

Pernilla Nyrensten forteller at hun er svært fornøyd med å bli børsnotert, og er glad for å ha Altor med på laget videre.

– Da Altor kom inn, ble vi enige om vår felles reise, og det var fin kjemi mellom oss. Helt fra starten snakket vi om aksjemarkedet som et potensielt neste steg. Nå får vi inn fine, store institusjonelle eiere, men har fortsatt Altor og våre ansatte på eiersiden. Nå kan våre kunder også bli aksjeeiere, og det er kult at de kan få ta del i denne reisen.

Formuesforvaltnings kunder har vært med på reisen

Altors fond er en del av Formuesforvaltnings brede private equity-portefølje. Deres investering i 2017 har ført til at flere av våre kunder har vært med på Revolution Race sin eventyrlige reise fra et tidlig tidspunkt.

– Selskapets salgsinntekter har seksdoblet seg. I tillegg har veksten skjedd til meget gode marginer, forteller Källström om utviklingen siden Altor investerte i selskapet.

– Revolution Race har også gått inn i mange nye markeder og bevist at de har en veldig effektiv go-to-market strategi, som betyr at de er lønnsomme fra andre dag de kommer inn i et nytt marked. Selskapet har også investert i flere vekstinitiativer, inkludert et nytt ERP-system, en ny ecom-plattform, et nytt CRM-system samt lansering på Amazon.

Formuesforvaltning tilbyr kundene investering i private equity

I snart 20 år har Formuesforvaltning gitt kunder tilgang til å investere i private equity som en helhetlig investeringsportefølje. Vår erfaring, størrelse og posisjon gir våre kunder tilgang til anerkjente forvaltere som ikke er tilgjengelig for private investorer. Du kan kontakte oss her for en uforpliktet prat om våre forvaltningstjenester.

Kontakt oss