Ungdommelig fotavtrykk

Skrevet av Hanna

Formuesforvaltning har i flere år tilbudt et års trainee-program for personer som er ferdig med videregående. Hensikten er å gi kandidatene mulighet til å stifte bekjentskap med finansbransjen før de velger endelig studieretning. I juni arrangerte Formuesforvaltning alumni-treff for tidligere tranieer.

– Dette programmet har vi hatt siden 2006. Det er en ordning vi er meget stolte av, og jeg vil si at det går mye lærdom begge veier. Vi lærer av de unge traineene og de lærer naturligvis mye av å være i Formuesforvaltning i et år. Det er nå andre året på rad vi arrangerer alumni-treff for traineene våre, sier investeringsdirektør Niclas Hiller.

– Hensikten med treffet er å knytte bedre kontakt med de ungdommene Formuesforvaltning har stiftet bekjentskap med. Vi vil gi dem en følelse av at traniee-stillingen er mer langvarig og omfattende enn det lærerike året man tar med seg videre etter trainee-perioden. Vi ønsker at dette skal være et levende og aktivt nettverk som skal fungere som et gjensidig forum både mellom selskapet og traineene, og innad i trainee-gruppen, forklarer Niclas.

Vellykket arrangement

– Mange tidligere traineer har mye erfaring å dele, både fra rollen de hadde i Formuesforvaltning, og fra stillinger og utdanning de har gjort i etterkant. Dette ønsker vi å få mer innsikt i. På treffet gikk jeg kort gjennom hva som har skjedd i selskapet den siste tiden, og hvordan utviklingen vår har vært. I tillegg hadde tidligere ansatt en presentasjon av sin gründerreise fra idé til lansering, noe som var veldig positivt å høre om, forteller Niclas.

Et spennende nettverk

– Det var fint å delta på nettverkstreffet. Det andre gangen jeg har hatt gleden av å delta, sier Oliver Christensen som for tiden er trainee i Formuesforvaltning.

– For meg er dette et nettverk som jeg er veldig stolt over å kunne være del av. I nettverket er det mange dyktige personer og det er bra at Formuesforvaltning tilrettelegger for at vi skal kunne treffes. På den måten kan vi utvikle nettverket oss imellom og samtidig holde kontakten med miljøene i Formuesforvaltning, sier Oliver.

Etter programmet

– De aller fleste har tatt økonomi- eller finansrelatert utdanning, men noen har også studert ingeniørfag. De studerer på ulike steder som Handelshøyskolen BI, NHH og NTNU til Wharton, University of Pennsylvania og London School of Economics. I dag finner vi våre traineene blant annet hos selskaper som Bain & Company, Carnegie og Norges Bank. Gjennom alumni-ordningen kan vi holde kontakt med disse spennende personene, samtidig som vi tar lærdom fra deres verden, sier Niclas.

Første halvdel 2018 skal vi igjen søke etter kandidater til programmet. Har du unge bekjente som ønsker å stifte bekjentskap med finansbransjen så er de hjertelig velkommen til å søke.

[av_button label=’Bli kontaktet av Formuesforvaltning’ link=’https://formue.no/om-oss/kontaktskjema/’ link_target=’https://formue.no/om-oss/kontaktskjema/’ size=’large’ position=’left’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ custom_class=” av_uid=’av-3744te’]

Del artikkel