Ny strategisk eier for Kron

Skrevet av Ingun Stray Schmidt

Det er i dag offentliggjort at Storebrand kjøper Kron. – Vi er glade for at Kron har fått en god, strategisk eier. Med Storebrand i ryggen vil selskapet være enda sterkere rustet til å realisere ambisjonen om å gjøre investeringer tilgjengelig for alle, sier administrerende direktør Øystein Bø i Formue.

Den digitale investeringsplattformen Kron ble etablert i 2017 som en spinoff fra Formue. Selskapet har hatt en fantastisk utvikling de siste årene. I fjor opplevde selskapet en tredobling av antall kunder og en syvdobling av kapitalen under forvaltning.  I dag forvaltes rundt syv milliarder kroner på vegne av 67 000 personkunder på Krons plattform.

– Vi mener at Storebrand, med distribusjonskraft til over en million kunder og et høyt engasjement rundt bærekraft, vil være en riktig og god eier i Krons neste vekstfase.  Sammen med Storebrand vil Kron fortsatt være en utfordrer i markedet, men vil kunne nå ut til flere, mye raskere og med en større produktbredde, sier Bø.

– Vi er overbevist om at Kron og Storebrand sammen vil skape enda bedre kundeopplevelser og samtidig gjøre verden litt bedre. Vi er takknemlige og stolte over å ha vært med på å muliggjøre Krons fem første år og leverer stafettpinnen videre til Storebrand for selskapets neste vekstfase.

Kron ble skilt ut fra Formue i januar 2020 og eies i dag av Pecunia Forvaltning (Petter Neslein), Ringgården (Ole Jacob Sunde), Formue, ansatte og ambassadører.

Les mer om transaksjonen her:

https://www.kron.no/blogg/kron-far-nye-superkrefter

Ingun Stray Schmidt Head of PR and content i Formue

Ingun har ansvar for innhold og PR i Formue. Hun har redaksjonelt ansvar for alt skriftlig materiell som publiseres på Formues blogg Innsikt, samt rapporter som produseres fra Formues Marketingavdeling. Hun er konsernets pressekontakt.

Kontakt oss