Formuesforvaltning vil tilby aksjesparekonto fra 1. september

Skrevet av Formue

Finansdepartementet har siden høringsfristen 12. mai jobbet med å ferdigstille den endelige forskriften for aksjesparekonto (ASK). Onsdag 21. juni ble forskriften vedtatt i Stortinget og detaljene er dermed klare. Det er to viktige elementer vi kan ta med oss fra forskriften:

  1. Aksjesparekonto kan tidligst tilbys/åpnes 1. september i år
  2. Overgangsperioden som åpner for flytte av beholdninger uten realisasjon vil vare ut året 2017

Formuesforvaltning vil tilby aksjesparekonto fra 1. september. I første omgang vil tilbudet inkludere en aksjesparekonto for investeringer registrert hos Formuesforvaltning samt en (eller flere) konto for eksterne investeringer hos vår samarbeidspartner. Dette muliggjør en samlet og kvalitetssikret rapportering av flere aksjesparekonti og flere produkttyper.

Kort om aksjesparekonto

Aksjesparkonto – eller ASK som vi forkorter det – er en verdipapirkonto for privatpersoner. Det er en konto hvor du som personlig skatteyter skal kunne kjøpe og selge aksjer og aksjefond uten å skatte av gevinsten før pengene tas ut fra kontoen. For ytterligere informasjon om detaljer rundt aksjesparekonto se tidligere nyhetssak.

[av_button label=’Bli kontaktet av Formuesforvaltning’ link=’https://formue.no/om-oss/kontaktskjema/’ link_target=’https://formue.no/om-oss/kontaktskjema/’ size=’large’ position=’left’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ custom_class=” av_uid=’av-21qi9r’]